Madame Hoffa-En roligare mammablogg -

Nya frisyren


Ja, så här blev det.
Inga drastiska förändringar, färgade bara några nyanser mörkare än vad jag har haft förut. Har ju varit superblond ett tag, men det funkar inte på mitt hår eftersom det växer så fort så jag får mörk utväxt på bara någon vecka. Så nu testar vi den här fägen ett tag, och sen låter jag håret växa ut igen. Jag kan aldrig riktigt bestämma mig vad jag vill ha.:)
Vad tycker ni är bäst? Långt eller kort?
SÅ här klippte jag mig ju i februari....

bloglovin

Rock n'...Hopp!

Se så duktig hon e, min lilla tös. ♥
Hoppar o rockar samtidigt...
Walk of fame

De senaste veckorna har jag och min make börjat ta långa kvällspromenader. Vi slår tre flugor i en smäll:

*Får motion
*Nino somnar (förhoppningsvis)
*Jonas delar ut reklam för sin firma

Häromkvällen när vi hade varit ute och gått i ungefär en timma, och Jonas hade lagt sina reklamblad i ca 100 brevlådor, så säger han så här:

"-Kom ihåg detta sen, när vi blir multimiljonärer, hur hårt vi har kämpat för att ta oss dit."

Ja, visst ser det kämpigt ut?
Inte konstigt att det är få som verkligen lyckas.Så här kan det se ut utanför våran gata på våra promenader...


Kan det här vara den sämsta bilden på mig som någonsin tagits?


Nej. Man skulle kunna tro det, men så är det faktiskt inte. Jag har sett värre. Trot eller ej.
Fast den här hamnar nog på en top 10 i alla fall.

Idag ska ÄNTLIGEN min privata frisör komma hit och fixa håret på mig, inte en dag för tidigt. Haha, vad lyxigt det låter! :) "Min privata frisör" Får mig att låta som värsta lyxhustrun ju!

I Like it!
Svenska Hollywoodfruar, släng er i väggen!
Här kommer jag, The Värmlänning-wife!


bloglovin

Viktigt meddelande från Naomi!
I brist på bevis....

Ännu en gång förvånas jag över hur Sveriges lagar fungerar....eller, rättare sagt, INTE fungerar!!!!

Ni som har hängt med ett tag vet ju att jag har skrivit om den här pedofilen som kontaktade min dotter på MSN...som tur var kom vi på det ganska tidigt, och "tog över" chatten så att säga.

Jag och min man utgav oss då för att vara vår dotter, och ville se hur långt han var villig att gå. Det blev riktigt illa när han började skicka nakenbilder och uppmanade Naomi att göra likadant. (Ni som inte läst om det kan göra så HÄR)

Hur som helst så gjorde vi ju en anmälan, som efter 3 veckor lades ner...i brist på bevis!

Jag har nu varit i kontakt med en reporter på NWT, som antagligen ska skriva en artikel om detta. De har ju haft en rad artiklar om liknande fall tidigare, där reportern själv utgav sig för att vara en 13-årig flicka på olika nätsidor, och blev kontaktad av över 100 män (!) som delvis ville träffa henne osv... (Tycker absolut ni ska gå in och läsa dessa artiklar HÄR)

När jag pratade med reportern, som även har varit i kontakt med polisen angående vårat ärende, så fick han i stort sett samma svar från dem då, som han fick när de hade gjort sin anmälan....
De kan inte sätta dit pedofilen, eftersom han EGENTLIGEN inte har chattat med ett riktigt barn, utan personer som UTGER sig för att vara barn!!

Man blir helt chockad! De VET att männen i fråga ÄR pedofiler, men kan inte sätta dit dem!

I vårt fall tycker jag i o f s att det är en dålig ursäkt, eftersom han faktiskt var i kontakt med dottern först, och sen har ju polisen aldrig ifrågasatt exakt vad som skrevs av oss resp henne....plus att han skriver att han kontaktat flera andra småflickor som faktiskt skickat bilder till honom.....men de låter honom hållas....I brist på bevis....som det heter....

Jag känner mig så maktlös!
Vad ska man göra?

Jag har varit i kontakt med en person som helt uppenbart är ute efter småtjejer, han har kontaktat MIN dotter, och han blir värre och värre, och jag kan inte göra någonting! Polisen gör heller ingenting....Eftersom mannen bara tror att det är min dotter han äcklar sig med, fast det i själva verket inte är så.

Nej, då är det ju ok. Eller?


Nattuggla

 
Jag skulle kunna säga godmorgon, men jag vet inte om det passar sig?
Lillskiten har haft tre nätter nu, när han tycker att det är jätteroligt att vara vaken halva natten nämligen....
Inatt var klockan drygt halv två när han till slut gav upp och la sig ner och sov....inte jättekul när man ska upp klockan sju för att köra Naomi till skolan.

Nåja, idag blir det en tur till simhallen, sen får vi ev. besök av NWT i eftermiddag också....berättar mer senare ;)

                                                                                   


Äntligen ska mamma ut o bli full!

På lördag är jag o maken bjudna på 40-årsfest, så om vi lyckas skaffa barnvakt då så ska vi nog ut o festa loss är det meningen.
När Naomi kom hem idag så tänkte jag berätta det för henne med en gång, lite rädd att hon kanske skulle bli ledsen att vi går ut en helg när hon är hemma...
Så här lät det då:


"-På lördag får du ev. vara hemma med Roger och Annelie, för jag o Jonas ska ut"
"-VA?! Vart ska ni???"
"-Vi är bjudna på 40-årsfest, så då får inte ni följa med"

Jag väntade mig lite gnäll, och kanske åååååhh, vaaaarffffföööörrr måste ni gå ut just nuuuuu, när jaaaaaag är hemma???

Istället hörde jag....

"-YES!!! Äntligen ska ni ut o festa igen, det var ju jättelänge sen!!!"
"-ÖÖÖÖÖhhhhh, varför är du så glad för det?" Undrade jag nyfiket....
"-För att du är rolig när du är bakis!!! Jag får alltid äta hur mycket godis jag vill, och nästan göra vad jag vill också bara du får sova!"

Jaha....ok....jaja, jag har väl aldrig sagt att jag är den perfekta mamman, alla har vi väl våra brister? :D


En bild från sist jag var bakis.....
Tjejer ska hålla sig till "tjejsporter!"

Idag har jag satt in Naomi på ridskola. Äntligen!

Hon har ju länge sagt att hon vill börja med någon fritidsaktivitet, men tyvärr har det ju inte varit så lätt eftersom hon bor varannan vecka hos mig och varannan hos sin pappa. Han har en förmåga att inte dyka upp med henne på sina veckor. Jag säger inte alltid, men ibland. Sist hon gick på ridning, så kom inte på tävlingarna, för de var alldeles för tidigt på söndagar. (enligt Naomis utsago)

När vi bodde i Åmål så gick hon på dans, och då dök hon upp varannan vecka. Min vecka.

Men nu sa vi att vi struntar i det. Vi sätter in henne på en ridskola, kosta vad det kosta vill, så får hon väl komma varannan vecka då. Bättre än inget. Och vem vet, kanske hon dyker upp även på hans veckor.

Nu är det inte så att hon aldrig haft en fritidsaktivitet. Jo då. Hon gick som sagt på dans under 2 år. Sen har hon gått på ridning i ett år, och hon har även spelat fotboll. Det brukar funka bra, för den är under våren när hennes pappa är i USA. Då kan hon komma varje vecka. (Annars är pappan duktig på att dyka upp de veckor jag har henne, för det är en ursäkt att få träffa henne, och sen strunta i det på sina egna...)

Sen har hon även gått på cirkusskola ett tag.
Men! Har ni sett Arnes Hegefors totalblunder i Aftonbladet idag? Att tjejer inte kan spela fotboll? Det var bland det dummaste jag hört!

 


Vem betalar fritidsplatsen för ditt barn?

Idag är det måndag, och jag påbörjar min sista vecka som mammaledig...HJÄLP!
Vad ska jag hitta på sen, jag har ju inget jobb på lager, har sökt massor men ännu ingen som nappat....
Så behöver någon där ute en trevlig Åsa, hör av er! :D

Angående det här med byte av Naomis skola, som jag har skrivit en del om, så har det ju ännu inte skett någon förändring på den fronten. Detta innebär, att så fort jag får ett jobb kommer jag att vara tvungen att sätta in henne på fritids.

Lagarna kring just fritidsplatser åt barn är helt åt skogen om jag får säga det själv!!!

I vårat fall, där jag och pappan inte bor ihop, utan jag har en ny man, så är det JONAS som står och betalar helt och hållet för Naomis fritidsplats. Så har det varit ända sedan jag och han flyttade ihop.

När vi flyttade till Karlstad, så var vi varken gifta eller förlovade, utan bara sambos.
Vi hade inte delad ekonomi, ändå var det Jonas som fick betala för Naomis fritidsplats, trots att det inte är hans dotter. Anledningen till detta, är att Sverige lag säger att avgiften för fritids ska baseras på den sammanlagda inkomsten i hushållet. (Spelar ingen roll om du bor ihop med en kompis)

Eftersom jag vid den tiden var arbetslös, och Jonas tjänade ganska bra, så var det hans inkomst som de baserade avgiften på. Helt sjukt om du frågar mig!

Detta innebär, att om Naomis pappa skulle träffa en tjej som tjänade bättre än honom, och vi båda skulle ha varsin fritidsplats åt Naomi, så skulle det vara min man resp. hans tjej som betalade för hennes fritidsplats. Inte jag eller hennes pappa.

Det kan inte vara rätt någonstans!
Jag har sagt det förut, och jag säger det igen...Sveriges rättssystem är helt bananas!!!!


Svaret på gåtan

Svaret på gårdagens gåta är....

Anledningen till att du har en krona över är ju för att du lånat 98:- och skjortan kostade endast 97:-

Och den som hade rätt svar var...Mimmi!


Grattis till dig!


Hur snygg är min man? Här sitter vi i bil...

imag0042 (MMS)

Hur snygg är min man? Här sitter vi i bilen på väg hem ifrån Åmål. Tog en impulstur ner för att bjuda ut svärföräldrarna på middag, svärmor fyller ju år imorgon...( grattis i förskott!) Vägen hem från Åmål är ju världens tråkigaste, så då tyckte min käre man att jag skulle underhålla mig med att blogga...om hur snygg han är! ok...då är frågan..hur snygg är han egentligen???? I mina ögon är han världens absolut snyggaste! En dunderpudding! 10-poängare! yamayamajättesnygg!! sexig! Muskulös! kanonläcker! Ja, ni fattar? Tur jag tog på mig halsbandet idag.....;)


Det innebär stora risker....


Jag har ett halsband. Ja, ni gissar rätt, det är samma halsband som på bilden.
Jag gillar mitt halsband, men det är bara ett problem. När jag har det på mig, så låter det ganska mycket när jag går....det klingar ungefär som en klocka....ungefär som en särskild klocka. En klocka, som jag och Jonas fick i bröllopspresent.
Rättare sagt, den här sexklockan!

Ja, precis som den låter mitt halsband.

Så ni kan förstå att jag tar stora risker varje gång jag har på mig mitt halsband. Jag måste välja tillfällena väldigt noga.
Som idag. Idag kan jag nog ha det.


                                                                                            


Är det inte dags att sluta framställa kvinnor som sexobjekt?

Fnns det inte längre några begåvade filmregissörer kvar i världen?
Ellelr är det  helt enkelt så att alla bra filmer har gjorts redan och för att lyckas få tillräckligt många beökare till biograferna nu för tiden så måste man locka med nakna tjejer?

Jag blir så förbannat(ursäkta språket) trött på att man inte ska kunna se en endaste film utan att det ska vara en massa nakna tjejer som åmar sig genom hela filmen!


Igår skulle vi se The Bad Teacher. En komedi med Cameron Diaz och Justin Timberlake i huvudrollerna. Och den var så fruktasvärt kass, hela filmen handlade om en fröken som ville tjäna pengar så hon kunde göra en bröstoperation. Långa inzoomningar på stora bröst som hon står o klämmer på, porrtidningar o scener med Cameron Diaz i en våt t-shirt som åmar sig mot en bil.
Det gör mig riktigt arg!

Varför ska kvinnor alltid framställas som sexobjekt?

Aldrig har jag sett en film där en kille ska klä sig i blöta genomskinliga alldeles för små och obekväma kläder, och göra sig till på ett förnedrande sätt. Enda gångerna man får se något sådant så är det på ett löjligt sätt med humor bakom, men tjejer ska göra det med största allvar, och helst ska det stå 10-20 äckliga gamla gubbar drägglandes runt omkring.

Är det inte dags att vi slutar framställa kvinnor som sexobjekt?
Att vi får männen att förstå att vi faktiskt inte existerar enbart för att tillfredsställa deras sexuella behov, utan att vi faktiskt har en hjärna också?

Eller vad tycker ni??


Tro inte allt du hör....
Jag vill ju inte lära honom att spela död....

Jag har hört någonstans att en ettårings kunskap ligger på ungefär samma nivå som en hunds....
Då tänkte jag, varför inte testa samma inlärningsmetod...

Och det funkade ganska bra....
Snyggaste kläderna finns på barnavdelninge...

imag0036 (MMS)

Snyggaste kläderna finns på barnavdelningen. Måste erkänna att jag ännu en gång har fyndat mina kläder på barnavdelningen... varför finns det alltid så mycket snyggt där? I o f s ganska bra, eftersom det är billigare där :) köpte västen jag har på mig nu, för 199:- Men man kan oxå grunna på varför det ska finnas så mycket kortkorta kjolar o små toppar till 4-5 åringar...jag menar, nu när man har sett hur mycket sjuka idioter det finns där ute....


Bild på pedofilen från gårdagens chatt

Vi hade inte hunnit vara inloggade på MSN mer än 10 minuter igår kväll, innan pedofilen nappade. Precis som vi hade hoppats på. Vi var ju inloggade med min dotters konto, så han trodde sig chatta med en 10-årig flicka. (Läs mer om detta här)

Så här lät det: (P står för pedofilen, J som i jag)

P: "Har du webkamera?"
J: "Nej"
P: "Hade du någonsin visat dig naken för en kille, eller var det en annan tjej jag chattade med?"
J:"Öhhhh, nej, det har jag aldrig gjort!"
P:"Jag hoppas jag blir den första då :) Kan du inte smita in på toa och ta några sexiga bilder pådin nakna kropp?"
J:"Men hallå! Jag är 10 år!"
P:"Ja, men det gör inget. Du är så snygg och sexig. Jag vill gärna se dig naken"

Och så fortsatte det, under ett par timmar. Jag hade hoppats på att han skulle försöka stämma träff, för då skulle vi kunnat sätta dit honom rejält, men det gick inte. ...men han skulle höra av sig idag igen.

Vi ringde till polisen igår medans vi satt och chattade med honom, och fick då prata med en kriminalare som visste lite om fallet, men inte hon som hade hand om det. Hon trodde inte sina öron när hon hörde att fallet var nerlagt! Hon sa, att hade det varit hon skulle hon aldrig lagt ner det med så mycket bevis, men att alla poliser tar sina egna beslut....då kan man ju undra vad det var för en idiot till polis som hade hand om detta? Hon vi pratade med tyckte vi skulle göra en ny anmälan, och hoppas på att få en ny handläggare.


Här är en av bilderna han skickade....kommer ev.att lägga ut även en ansiktsbild på honom. Och JA, jag är fullt medveten om att det kanske, till och med troligen, inte är han på bilderna. Men i så fall kanske någon känner igen vem det är, och kan säga till honom. hade det varit jag skulle jag vilja veta om en pedofil använde mina bilder, skulle inte ni?

Jag kan tala om att han kallar sig Peter.


Ny tävling-Gåta!

Läste den här på FB häromdagen, och den var riktigt klurig.....får se om ni lyckats lista ut svaret?
Alla som svarar rätt får en länkning från min blogg, rätt svar kommer imorgon.
Inga kommentarer med rätt svar publiceras förräns tävlingen är över.

LYCKA TILL!

Du hittar en skjorta som kostar 97:-, men du har inga pengar.
Därför lånar du 50:- av din mamma och 50:- av din pappa.
50+50=100

Du får tillbaka 3:-, varav du ger 1:- till din mamma och 1:- till din pappa och så behåller du en 1:- själv.
Då är du skyldig dem 49:- vardera. 49+49=98+1 (din)=99

Men vart tog den sista kronan vägen???En del av konversationen med pedofilen....

Idag har vi varit hos polisen och fått tillbaka vår andra dator.
Vi höll på att tappa hakan när de sa att de hade varit tvungna att lägga ner hela utredningen, eftersom de inte kunde spåra ip-numret!!!

Va fanken, de har både namn, mailadress, bilder och ip-nummer, och ändå lyckas de inte spåra upp personen!
Med allt de bevis vi hade, så skulle han nog ha åkt in på ett långt straff.....
Nedan ser ni ett kort utdrag ur konversationen med honom på msn.Man blir inte så lite arg när man vet att han får fortsätta hålla på, för att inte polisen lyckades göra sitt jobb. Så ikväll är det vi som ska sätta oss vid datorn och göra polisens jobb....vi ska försöka fånga honom på kroken igen, och denna gången sätta dit honom ordentligt!

Efter att ha läst om den 41-åriga pedofilen på Aftonbladet de senaste dagarna, så skulle man nästan kunna tro att det är samma gubbe. Samma namn har de i alla fall.

Lyckas vi inte sätta dit honom nu ikväll, så kommer jag att gå ut med både namn, mailadress och bild på honom här i bloggen, så att det kanske stoppar honom på så sätt istället.

Håll tummarna för att han nappar nu!!


Läs mer om detta här, här, här, här och här


Nytt från Hale'ns

Tröja Jeans
KlänningTreggings

Nu när jag har rensat min garderob genom att sälja av en hel del kläder på Tradera, så är det dags att fylla upp den igen. :)
Har varit inne och kikat på Hale'ns hemsida, och hittade massor av snyggt!
Dels en del på rea, bla jeansen för 80:-, men även en hel del höstnyheter som jag gillade.
Klänningen fastnade jag för, men det känns som att den säsongen är över nu, tyvärr.
Ska nog ta och lägga en beställning på tröjan och jeansen i a f, och sen eventuellt en del nya kläder till barnen....det är ju så roligt när paketet väl kommer hem i lådan, och man nästan har glömt vad det var man köpte :)
Jag får lov att säga att Hale'ns är den enda sidan jag har beställt ifrån som jag brukar bli riktigt nöjd med. Brukade beställa från Ellos förr, men då fick jag fel storlekar, det satt inte bra osv...men härifrån har jag alltid varit nöjd.
Hittade även två par skor som jag skulle vilja ha, men sånt tycker jag är svårare att beställa hem, eftersom man aldrig vet hur storlekarna är.
Hur gör ni? Vågar ni beställa hem skor och sånt från internet?


Att vara mamma.


Efter 17 års äktenskap ville min fru att jag skulle gå ut med en annan kvinna och äta och gå på bio. Hon sade, ”Jag älskar dig, men jag vet att den andra kvinnan älskar dig och skulle tycka om att vara med dig en stund.”
 

* * * 

Den andra kvinnan som min fru ville att jag skulle träffa var min MAMMA, som varit ensam i 20 år, men kraven från mitt jobb och mina två barn hade gjort att jag träffat henne ytterst sällan. 

* * * 

Den kvällen ringde jag för att bjuda ut henne på middag och bio. 

* * * 

“Vad har hänt, mår du inte bra", frågade hon? 

* * * 

Min mamma är en kvinna som misstänker att ett samtal sent på kvällen eller en överraskande inbjudan betyder dåliga nyheter. 

* * * 

“Jag tänkte att det skulle vara trevligt att umgås lite med dig”, svarade jag. ”Bara vi två.”

Hon tänkte ett ögonblick och sade sedan, ”Det vill jag väldigt gärna.” 

* * * 

Den fredagen efter jobbet, när jag körde för att hämta henne, var jag lite nervös. När jag kom till hennes hus märkte jag att även hon verkade nervös inför vår träff. Hon väntade vid dörren.   Hon hade lockat håret och bar den klänning hon hade burit när hon fyllde år den 19 november. 

* * * 

Hon log med ansiktet strålande som en ängel.”Jag sade till mina vänner att jag skulle gå ut med min son, och de blev imponerade” sade hon, när hon klev in i bilen. ”De väntar med spänning på att få höra om vår träff.” 

* * * 

Vi gick till en restaurang som inte var förstklassig, men väldigt trevlig. Min mamma tog min arm som om hon var en Lady. När vi satt oss var jag tvungen att läsa menyn. Hennes ögon kunde bara läsa stor text. Halvvägs igenom förrätterna lyfte jag blicken och såg mamma sitta där och stirra på mig.. Ett drömmande leende låg på hennes läppar. ”Det var jag som brukade få läsa menyn när du var liten.”sade hon. ”Då är det dags för dig att slappna av och låta mig återgälda dig.” svarade jag. 

* * * 

Under middagen hade vi en angenäm konversation - inget märkvärdigt, men vi fick veta vad som hänt i varandras liv sedan sist vi sågs. Vi pratade så mycket att vi missade filmen: 

* * * 

När vi kom hem till henne senare sade hon: ”Jag vill gå ut med dig igen, men bara om du låter mig bjuda.” Jag gick med på det. 

* * * 

“Hur var middagen? frågade min fru när jag kom hem. ”Väldigt trevlig. Mycket trevligare än jag kunde tro.” svarade jag. 

* * * 

Några dagar senare dog min mamma i en svår hjärtinfarkt. Den kom så plötsligt att jag inte hade en chans att göra något för henne. 

* * * 

En tid senare fick jag ett brev med en kopia av ett restaurangkvitto från samma ställe där mamma och jag var och åt. En medföljande lapp sade: ”Jag betalade i förskott. Jag var inte säker på att kunna följa med; men i alla fall så betalade jag för två platser - en till dig och en till din fru. Du kan aldrig förstå vad det betydde för mig. Jag älskar dig, min son.” 

* * * 

I det ögonblicket förstod jag det viktiga med att säga: “JAG ÄLSKAR DIG” i tid och att ge våra kära den tid de förtjänar. Inget i livet är viktigare än familjen. Ge dem tiden de förtjänar, för det här går inte att skjuta upp till “en annan gång”. 

* * * 

Någon sade att det tar sex veckor att bli normal igen efter att du fött barn ..."någon" vet inte att när du väl blivit mamma blir inget “normalt” igen.. 

* * * 

Någon sade att instinkten säger hur du ska vara som mamma ... "någon" har aldrig haft en treåring med sig till affären.   

* * * 

Någon sade att det är tråkigt att vara mamma .... "någon" har aldrig åkt med i en bil som körs av en som nyss fått körkort.

Någon sade att du är en ”bra” mamma, ditt barn ”blir bra” ... "någon" tror att det följer med intruktionsbok och garanti till barnet. 

* * * 

Någon sade att du inte behöver en utbildning för att vara mamma ... "någon" har aldrig hjälpt en tolvåring med matteläxan. 

* * * 

Någon sade att du inte kan älska ditt andra barn lika mycket som du älskar ditt första ... "någon" har inte två barn. 

* * * 

Någon sade att det svåraste med att vara mamma är förlossningen ... "någon" har aldrig stått och sett sitt barn gå på skolbussen den första skoldagen. 

* * * 

Någon sade att en mamma kan sluta oroa sig när hennes barn gifter sig ... "någon" vet inte att ett giftermål ger en ny svärson eller svärdotter under hennes vingar. 

* * * 

Någon sade att en mamma har gjort sitt när hennes sista barn flyttar hemifrån ..."någon" har aldrig haft barnbarn.

 * * * 

Någon sade att en mamma vet att du älskar henne, så du behöver inte säga det till henne ...   

"någon" är ingen mamma.

 

Fler dikter inom samma ämne kan ni läsa här, här, och här.


Vad ska det bli av den här grabben???


Allvarligt talat, drygare kan man väl inte bli? :)
Ute på en promenad, Nino sitter i vagnen, sjunker ner i sätet, slänger upp ena benet på bordet, lägger upp armen på stödet, tittar på oss under tunga ögonlock.....

"-Morsan, farsan....Jag SKA ha glass när jag kommer hem!"

Typ. Jag tror nog han tänker nåt sånt....eller vad tror ni???

                                                                                       

Rockfest.nu - Sveriges bästa Länkkatalog

Om jag någonsin tappar bort mitt barn.....                                                        

Svea Byggställningar söker personal!


Jag är så stolt över min man!

Hans firma bara växer och växer, och varje dag ringer det firmor som vill anlita honom. Häromdagen byggde han den här ställningen, och redan nästa dag ringde det företag som berömde och ville anlita honom.

Just nu söker han ännu mer personal, så vet ni någon som behöver jobb, bor i värmlandstrakten, (eller inom pendlingsavstånd) och har erfarenhet inom ställningsbranschen, så hör av er!

Ni får gärna gå in och lägga till honom på FB också, klicka bara på Svea Byggställningar, och sen lägg till vän.

                                                                                                    


Man taget vad man haver


Har man inga ballonger hemma.....ja, vad ska man göra? Jo, man använder kådisar!
Och det fungerade precis lika bra. Gärna vattenfyllda...(fast egentligen var det pappsen som hade varit där o lekt med dem :) )

                                                                                                       


"....och störst av dem är kärleken"Det vackraste jag vet är att se dig när du sover.
Här råder stilla frid, och jag glömmer både rum & tid.
Du ligger här brevid, och jag känner hur du andas.
Att älskas utav dig, är det vackraste för mig.

Så sagolikt det är, att se morgondimman lätta.
När mörkret sakta flyr, och att se hur dagen åter gryr,
en kylig morgon bris, sakta sveper genom rummet.
Jag kryper tätt intill lycklig för att du finns till.

Och självklart DU också Naomi...:)


Upplev mer, med....Nino!

Här ser ni bevis på nån som verkligen diggade reklamfilmen i förra inlägget!
Förresten, ni har väl kollat in reklamen, annars tycker jag ni ska göra det nu...PÅ direkten!!!                                                 


Hjärntvätt

Jag fick en kampanjförfrågan, där jag blev tillfrågad om jag kunde tänka mig att skriva ett inlägg om Bredbandbolagets nya reklamfilm.

Sure, tänkte jag. Men vad ska jag skriva om den? Vill ju inte bara skriva " Kolla in denna reklamfilm, för då tjänar jag en massa pengar"...nej, jag vill gärna ha något vettigt att säga om det jag skriver om, så jag såg videon, och sen gick jag hela gårdagen och funderade över vad jag skulle skriva......

När kvällen kom, och vi var ute på en kvällspromenad, började Jonas nynna på en låt.

"Upplev mer, Upplev mer, Upplev mer, med Bredbandsbolaget", jag var inte sen på att haka på, och rätt vad det var så gick vi där båda två och nynnade på låten, utan att kunna få bort den ur hjärnan. Nino satt nöjd i sin vagn och gungade med till melodin....med ett stort leende på läpparna.

Då slog det mig, vad hjärntvättad man blir av all reklam man ser! Jag hade hört den EN gång på dagen, och sen gick hela familjen och nynnade på den hela kvällen. Det är ju inte utan att man sitter här i skrivandets stund, och nynnar på den och shakar lite på kroppen, eller hur? Erkänn att ni gör det också???

Om inte annat, så tycker jag att ni ska titta på deras nya reklam, för den gör en helt klart på lite bättre humör. :)


"Hon nöp sig försiktigt på det lilla skinnet hon hade på magen, och sa "Titta vad fet jag är"

Häromdagen kom Naomi fram till mig och sa så här:

"-Mamma, får jag fråga dig en sak, och du får lova att du inte blir arg"
"-Ja, vad då?"
svarade jag.

"Tycker du att jag är tjock?"

VA I????!!!! Ok, håll mig lugn...... Hon är 10 år, trådsmal...nej förresten, inte trådsmal. Perfekt. Perfekt, just för att i mina ögon finns det inget ideal för hur en 10-åring ska se ut!
Vart kommer dessa idee'r ifrån?

Jo, kompisarna på skolan. Vissa av hennes kompisar har redan börjat banta. Jag undrar vad deras föräldrar säger om det? Vet de ens om det?

Det sjuka är, att det är inte första gången hon ställer den frågan till mig. Jag tror första gången hon gjorde det, så var hon bara 6-7 år. Herregud, när jag var 6-7 år så hade jag aldrig en tanke på om jag var för tjock eller för smal!

Vd är det då som får så små barn att börja fundera över sin vikt i så ung ålder?
Jo Meida!

Varje dag kan man läsa artiklar i tidningen om "så går du ner 10 kg på 2 veckor" eller "gå ner i vikt lagom tilll semestern"

Har ni sett det senaste?
En barnbok som handlar om en 14-årig flicka som bantar för att bli populär! Och den riktar sig till 4-åringar!!!!


Jag blir rasande!!!
Jag skriver själv en del barnböcker, (som jag hoppas ska bli publicerade nån gång ;) ) men aldrig någonsin i hela mitt liv skulle jg skriva om något så korkat! Varför liksom? Varför öka på pressen om denna kroppsfixering till små barn? Det räcker väl att ha ångest över det när man blir äldre?

Låt barn vara barn!

Jag hade en klasskamrat som fick anorexia när hon var 13 år. Jag tyckte hon var konstig som ville bnta då, hon var ju smal som en pinne. Snart får vi kanske se 7-åringar som börjar banta och får anorexia. Vill vi det????
                                                                            


Jag såg honom dö....

Att bara stå och se på, när någon ligger framför en och vrider sig i plågor, utan att göra någonting....är det medhjälp till mord? Vållande till annans död? Eller kanske bara självförsvar?

Han hade ju brutit sig in hemma hos oss!
Oinbjuden, ovälkommen, har han tagit sig in i Ninos rum, och gick lös på alla saker. Flera gånger såg jag honom försöka ha sönder rutan, men utan att lyckas.

Till slut gav han upp kampen. Hjärnskador kanske? Eller helt enkelt totalt utmattad.

Jag hörde honom när han låg på golvet och skrek efter hjälp.
Kämpade för att ta sig upp, vred sig i smärtor och dödsångest.

"Spread your wings and fly" sa jag till honom.


Men det gjorde han inte. Han dog på vårat golv. Aldrig får vi veta vad han ville.
R.I.P

                                                                              


Garderobsrensning

Har lagt ut en del nya auktioner på Tradera, där man bland annat kan fynda dessa snygga stövlarna, men även en del toppar o dyl. Har köpt så mycket nytt det sista att jag helt enkelt inte har plats längre...:)
I-landsroblem? Ja.


                                                 Klicka HÄR för att se alla mina auktioner.


Vill även passa på att tipsa om några nyheter på min blogg.

Bland annat, så har ni väl inte missat min Knuff-banner på vänstersidan? Den uppdateras automatiskt när någon länkar till mig, eller ett inlägg jag skrivit, så att ni i gengäld blir länkade tillbaka från min sida. (Om ni pingar på nyligen.se)
Bra va?! :)

Sen har jag även lagt till en Gilla-knapp längst ner vid varje inlägg, så där kan ni gilla det jag skriver direkt.

Och för guds skull, ni som ännu inte följer mig via Bloglovin....vad väntar ni på???
Klicka HÄR för att börja prenumerera på min fantastiska blogg med en gång!!


Ännu en dålig lögn

Fick svar på min begäran att låta Naomi byta skola igår.
Så här stod det i brevet från pappans advokat:VÄNTA HÄR NU!!!!!

Har jag missat någonting?
Vad jag vet, så skolade jag in Naomi på den skola hon går i nu när hon började nollan, och sen har hon gått där under alla fyra år sedan dess......

När i hela friden, har hon någonsin bytt skola????

Nä du, nice try, men den lögnen går inte hem någonstans.....Jag såg ett liknande "UFO" en gång

Står ännu en gång om ett av mina favoritämnen på Aftonbladet. Ufo:n!
Någon har fångat en film av ett mystiskt flygande föremål på himmelen. Någon som vet vad det är?

Jag och min familj såg något liknande en gång för många år sedan.

Vi satt flera stycken i trädgården hemma hos min syster. Hade grillat, badade balja och drack lite öl.
Rätt vad det var, så kom det som ett stort gult eldklot flygandes över himmelen! Det kom uppifrån snett bakom oss, och det gick inte jättefort.
Det var så man han reagera och säga till de andra, som också hann se det, och vi stod allihopa och undrade vad det var?
Rätt vad det var så såg det ut som det slog ner ute i skogen, och hela himmelen lyste upp, och sen var det borta igen. Lika fort som det kom.

Vi ringde runt för att se om någon visste vad det var, men det verkade inte som om någon annan hade sett något.

Vi har ju ingen aning om vart det slog ner heller? Det såg ut som det var i skogen, men det kunde lika gärna ha varit i Ryssland?

Än idag diskuterar vi det ibland, och skulle gärna vilja ha svar på vad det var vi såg. Hade det inte varit flera andra som sett det med mig, så hade jag knappt trott på det själv!
                                                   


Ska vem som helst få skaffa barn?

Efter att ha följt debatten på Aftonbladet de senaste dagarna, angående huruvida mamman som lämnade sitt barn utanför en affär i Usa, gjorde rätt eller fel, så börjar jag fundera.

Ska vem som helst få lov att skaffa barn?

Nu menar jag inte specifikt i detta fallet, utan rent allmänt. Alla föräldrar kan ju begå fel, och sen är det ingen som kan tala om vad som egentligen är "rätt eller fel", eftersom det som bekant finns många skilda åsikter om hur man borde uppfostra sina barn.

Vad jag menar är innan du skaffar barn.
Borde det inte finnas någon slags lag som säger vem som är ansvarsfull nog att ta hand om en annan människa.

Det finns ju lagar som säger att du inte får rösta förräns du är 18.
Eller dricka alkohol förräns du är 18.
Du måste ta körkort för att få köra bil.
Till och med för att få gifta dig finns det lagar.

Men vem som helst får skaffa barn!
Är inte det ganska sjukt?


Kör bil med barnet i barnvagnen, på flaket!
 Få fler besökare till din blogg
 
          
                                                                         
Liknande inlägg:
Har du bara rättigheter men inga skyldigheter?
Är du pappa bara för att du är någons förälder?


Mini-bikerMin lilla biker!
Visst är han go, min lille grabb som provar stora motorcykeln?
Det roliga var när vi startade mc:n, och vi trodde han skulle bli livrädd....men nej då. Istället blev han rädd för....ja, kolla videon så får ni se ;)

     

                                               


Världens bästa läsare!


Jag började skriva på ett inlägg, men rätt vad det var så plingade det på dörren.
Det var brevbäraren som kom med ett paket till mig. Vad kunde det vara?

Nyfiken som jag är, så slet jag upp det, och i låg detta fina &-tecken!

En present ifrån en av mina läsare! Jag blir alldeles rörd! Hon har sett i ett gammalt inlägg att jag önskade mig detta, och så skickade hon det till mig....så fint gjort!
Tack fina Mystjejen!

Jag vill även passa på att tacka Mimmi, som skickade en present till mig på min födelsedag...den fina kärleks-skylten bla fick jag från henne då, men kunde inte tacka ordentligt eftersom vi inte hade någon dator då.

Tack snälla ni! Ni är underbara!!!! ♥

Så nu vill jag uppmana ALLA som läser detta, att gå in och hälsa på hos dem!

                             Vill du ha fler läsare till din blogg? 
                          
                                                   


Första skoldagen-och försenade


Ja, då har min stora tjej börjat på mellanstadiet idag då....
Första dagen i fyran. Ny klass och nya kompisar. Och nytt klassrum förstås. Högst upp i den gråa betongklumpen, 4 långa jobbiga trappor upp. Självklart var jag o Nino med dit.

Första dagen, och vi var försenade. Nej inte egentligen. Vi kom dit tjugo över åtta, när inropet på skolgården skulle ha börjat, men de hade startat tio minuter tidigare idag, eftersom det regnade. Så när vi kom hade alla redan gått till sina klassrum och börjat med lektionen....Jaja, fint folk kommer sent...:)

Om ni undrar, så fick hon börja på sin gamla skola idag, eftersom det är ju inte bara att byta skola när man måste stri om allt. (Kan läsa här vad jag menar)

Efter skolan idag ska hon till sin pappa igen, för första gången sen hon var i USA....så nu blir det en sån där lång tråkig vecka.....utan min dotter.


Video från vårat strandbröllop

De här videoklippen hade jag ju egentligen tänkt lägga ut på våran ettårsdag, men eftersom vi inte hade någon dator då, så får det bli nu istället.
Det är klipp från vårat bröllop förra sommaren, kanske kan hjälpa till att ge lite tips och inspiration till någon?

Beskrivning till klippen:

1. Här anländer vi i jaguaren till stranden. Fick vänta i bilen en stund då musikern hade sprungit på toaletten lagom till vår entre'.

2. Ett kort klipp från ceremonin vid strandkanten.

3. Här går vi upp på stranden efter ceremonin till musik av Elvis Presley, You'll never walk alone. Kolla gärna in minen på Best Man när prästen meddelar vilken musik som ska spelas...han är Man U fan....:)
Kyssen på slutet också.

4. Ett klipp från en av bröllopslekarna, där vi skulle svara på frågor om vår relation.

5. Och sist, bröllopsdansen.


Dela videon


Dela videonDela videon


Dela videon


Dela videon

                                                              

Vill ni hyra partytält?
Klicka här.


Infinite love is the only truth – everything else is illusion


Det blev inte mycket sömn för mig inatt.
Naomi har efter häromdagen sovit i sitt rum några nätter, men inatt kom hon in och hade mardrömmar och ville sova på golvet hos oss. Det fick hon ju göra, men det jobbiga med att ha henne där är att hon väcker mig hela tiden!
Inte med mening, men hon pratar i sömnen......:)

Varje natt pratar hon i sömnen, oftast pratar hon med kompisar, inatt hade hon en lång diskussion med sin vän Katja. Och så skällde hon lite på Nino för att han var inne i hennes rum...:)

Ni kan se mer roliga saker hon har gjort i sömnen här

                                                                                                       


"Varför skriker pappa så?"

Igår hade vi finbesök ifrån Åmål. Ralle, en gammal kompis till mig och maken var och hälsade på och såg på Liverpool-matchen.
Nino satt troget med och hejade på, klappade i händerna, och tittade lite fundersamt på pappa och den andra när de skrek högt ibland....Hjärntvätt tror jag det kallas??? ;)

3 öl fick jag i mig under gårdagen, men med tanke på kvällens inlägg så var det visst tillräckligt för att jag skulle bli lite grov i munnen :) Och jag kan lugna er....det var inget annat än Naomis slime jag hade runt munnen......                                                                                                                      


En riktig fräckis

Varning! Läs ej om ni inte vet att ni klarar av det!


Lllebrodern till storasystern.
-Dra upp kjolen jag måste titta!!
-Varför då?? Svarar systern.
-Jo gör jag det måste titta!!
Till slut gör hon det. Han står o tittar o utbrister,
...
-De här stämmer inte. Dra ner trosorna!! En sur syster säger,
-VARFÖR DE!!!
-Måste titta!! Till slut gör hon det o sur som bara den. Brodern står o tittar o utbrister,
-De här stämmer inte, för grabbarna på skolan sa att du hade fått kuk!!


Näej....Kuk har jag inte fått.....bara skägg.....

                                                                                              

Be(h)undransvärt

Herregud så fint!
Tårarna kom på slutet där, när han sprang efter bilen för att vara vid sin mammas sida.
Det är kärlek det ♥                                                                                             

It's raining cats and dogs


Nej, det gör det inte.
Men tänk vad roligt det vore om det gjorde det!
Vart kommer det uttrycket ifrån egentligen?
Det regnar katter och hundar...varför inte hästar? Eller kossor? Eller sköldpaddor? Eller fiskar?

                                                                                                      


Svindyra uppfostringsmetoder

Efter torsdagens lilla gräl med Naomi, så insåg jag att det krävdes en del ändringar i beteendet. Det värsta jag vet är att bli arg och skrika på mina barn, utan jag kör hellre med belöning/bestraffning-metoden.

Så då bestämde jag mig för att ta tillbaka "veckopengslistan" som vi hade när hon var liten.
Den går ut på att hon får pluspoäng när hon är snäll, och minuspoäng när hon gör något olydigt. Och sen i slutet på veckan så räknar man ihop den slutgiltiga summan, och det får hon i veckopeng.

Det enda problemet är, att när hon var liten så slutade summan ungefär på mellan 20-30 kr i veckan.
Nu är hon äldre, smartare och slugare....detta resulterar i att hon utnyttjar listan till max, och är HUR DUKTIG SOM HELST!
Så nu blir vi nog ruinerade.....


           37 kronor...på en dag!!!
           Ett tips är att skriva ner de saker ni vill se bättring på, och uppmuntra just de sakerna....

                                                                                              


Jag kan förstå varför vissa män blir pedofiler.

Förra veckan skrev jag ju en del inlägg om pedofilen som kontaktade min dotter via msn, och hur polisen reagerade när jag ringde och gjorde anmälan, men att de trots allt, till slut, kom och hämtade in våra datorer för att leta bevis. (kan läsas om här, här, här och här)
Efter MYCKET tjat, fick vi till slut tillbaka den ena datorn, som både jag och Jonas behöver då vi har egna företag.

De "speglade" den då snabbt för att kunna lämna tillbaka den till oss, men den andra har vi ännu inte fått tillbaka. Jag har förstått att det kan ta tid, men det stör mig ändå.

VI har ju inte gjort något fel!
VI har inte kontaktat småtjejer i sexuellt syfte på internet!
VI har inte skickat nakenbilder på oss själva till minderåriga barn på Dayviews och MSN!

Men ändå är det VI....som får vara utan våran dator!!!

Äcklet som gjorde alla dessa vidriga saker mot min lilla flicka, han sitter fortfarande där ute. Med sin dator. Och surfar runt. Och kontaktar fler små tjejer.

Under den tiden jag chattade med honom så bad han flera gånger om mailadressen till alla "mina" kompisar. Tänk vad många fler han har hunnit kontakta under de här snart 2 veckorna som har gått sen vi gjorde anmälan. ...medans polisen sitter och håller på våran dator istället för att sätta dit honom.

Jo, jag förstår att de har mycket att göra, men VART I HELA FRIDEN ligger prioriteringarna om det inte är bland det viktigaste att sätta dit en aktiv pedofil som du har så starka bevis emot??

Under tiden är det VI som drabbas, VI som får lida för att HAN har gjort fel.


Ni bara Måste gå in och läsa det här inlägget hos Lady Dahmer!
När man ser de bilderna hon har lagt ut, som visar hur dagens media framställer småbarn, så kan man nästan förstå att vissa män blir pedofiler....


Gissa hur gammal flickan på bilden är? 12år!

                                                                                        


Nä nu flyttar jag!


Det här är bara för mycket! Att ha den här utanför sovrumsfönstret....Nej tack!
Ni kan aldrig fatta hur stor den ÄR!
Säkert den största som någon någonsin har sett! Kanske EN METER lång! Nej, jag överdriver inte!
Den är BAOUTASTOR!!!!
Och den tittade på mig! Ville attackera mig, äta upp mig långsamt när jag ligger o sover....HJÄÄÄÄLP!

Får nog döda Charlotte en gång till....


Var jag för hård mot min dotter?

Idag har jag värsta ångesten.
Jag tror jag var lite för hård mot min dotter igår kväll när hon skulle somna, och inatt har jag knappt kunnat sova. Avskyr att gå och lägga mig när vi har varit ovänner, men jag kände inte att jag hade något val igår.

Ända sen Naomi var liten, så har hon velat sova inne i vårat sovrum. Vi har alltid varit väldigt generösa med det, men när hon blev lite större så har vi försökt få henne att kunna sova i sitt eget rum. Det gör inget att hon kommer in till oss, men när hon ligger vaken i sin säng i flera timmar och bara väntar på att vi ska gå o lägga oss, för att sen gråta hysteriskt om hon inte får somna inne hos oss, och även hålla på med den ena ursäkten efter den andra under kvällen...ja, det går bara inte!
Jag och Jonas behöver också lite egentid på kvällen efter att barnen har somnat.

I vilket fall som helst, så har hon blivit ganska duktig på att somna i sitt eget rum det senaste året. Hon har bara kommit in om hon haft mardrömmar, och vi har till och med kunnat lyfta på reglerna ibland så hon får somna inne hos oss, bara för att gosa.

Det har varit väääääldigt svårt att lära henne detta, särskilt med tanke på att när hon är hos sin pappa varannan vecka, så har hon inget eget rum. Faktum är, att hon inte ens har någon egen säng där ! (10 år)
Så varje vecka hon kommer hem till oss, brukar det vara gnäll de första dagarna, men det funkar.
Men hur tror ni att det är efter 5 veckor med sin pappa???

Under de 2 veckorna hon har varit hemma, har hon inte sovit i sitt rum själv en endaste gång!
Jag sa inget i början, men efter drygt en vecka så måste man ju försöka komma tillbaka i rutiner igen.
Så igår hade vi samma diskussion som vanligt, vilket slutade med att jag satt gränsen.
 Inatt SOVER hon i sitt rum! Punkt!


Och det gjorde hon. Men nu har jag ångest. Var jag för hård mot henne?

                                                                                                   


Ny tävling

Nu är det dags att dra igång en ny tävling, och denna gången har ni chansen att vinna detta 2-delade set bestående av linne med trosa/kalsong från It's 4 Kids (finns i vitt)Det du behöver göra för att vara med och tävla är:

1. Skriv ett inlägg på eran blogg (med bild) om att ni är med och tävlar, och länka hit och till It's 4 Kids.se
2. Kommentera detta inlägg och skriv att ni är med och tävlar + länken till inlägget ni skrivit
3. Har du ingen blogg kan du länka hit från din Facebooksida, kommentera sen och skriv att du har länkat.
4. Öka dina chanser ännu mer genom att lägga till mig på Bloglovin och gilla inlägget där.

Tävlingen avslutas den 10 september.

Just nu har vi även 25% på allt i butiken!


Bullar i ugnen


Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig idag.
Jag som skulle ha en lugn och stilla dag och bara tillåta mig att vara sjuk...varför går det inte att bara göra det???

Nej, istället har jag tvättat och hängt kläder, handlat, lagat sprödbakad torskfile med potatismos (hemgjort, förstås) och till råga på allt....
Bakat kanelbullar!
Supergoda blev dom, enligt Jonas fick de en 6:a i betyg....av 5 möjliga! :)
Nåja, nån gång ska jag väl lära mig att bara ta det lugnt också. Kanske när jag pensionerar mig?

                                                                                                    


Har du bara rättigheter men inga skyldigheter?

När man ligger i en vårdnadstvist, som jag gör just nu, så får man ofta höra om motpartens ( i mitt fall pappans) rättigheter.

Han har RÄTT att ta med henne till sitt hemland
Han har RÄTT att ha lika mycket att säga till om
Han har RÄTT att träffa barnet lika mycket
Han har RÄTT att bestämma egna regler på sin tid
Han har RÄTT att få halva underhållet och barnbidraget

Osv osv. Han har många rättigheter.
Min fråga är då:
VART ÄR SKYLDIGHETERNA?????

De första 2 åren av min dotters liv, så fanns han ju inte ens med. Han bytte inte en blöja, gav henne aldrig hennes D-droppar, var inte uppe med henne mitt i natten när hon vägrade sova, var aldrig på BVC, gav henne aldrig mat, eller alvedon när hon var sjuk. Han oroade sig inte för henne när hon skrek konstant i 5 timmar och man inte visste vad som var fel. Han köpte aldrig kläder eller barnvagn eller spjälsäng eller blöjor eller gåstol eller välling.

Men han hade halva vårdnaden. För det hade han RÄTT till.

Än idag så reser han till USA ca 4 månader varje år, för att jobba. Då är det jag och min man som har alla skyldigheter. Det är VI som tar hand om henne. Utan att bli tillfrågade om det passar. Han sticker och lämnar alla sina skyldigheter till oss, ändå har han fortfarande halva vårdnaden, halva underhållsstödet under denna tiden.

Han har så himla mycket RÄTTIGHETER, men vart nånstans ligger hans SKYLDIGHETER????
Vart nånstans är MINA rättigheter?

Det finns inga. Då heter det, att det handlar om barnets bästa.

Svenska rättvisan, gott folk.


PyjamaspartyVaknade idag och hade nästan ingen röst alls. Ont i halsen som tusan, huvudvärk och snorig.
Och båda barnen lika så....Idag blir det en riktig softardag. Tänker inte hoppa ur pyjamasen på hela dagen.
                                                                   


Middagstips

Tänkte tipsa om ett recept som är lika lätt att laga iordning, som det är gott att äta.
Har skrivt det en gång förut, men har fått en del förfrågningar om det, so here we go again!

Här hemma kallas den för Mammas kycklingsoppa.....

Börja med att sätta ugnen på 225 grader.
Ingredienser: ca 4-6 pers.

4 -5 kycklingfilee'r
8-10 medelstora potatisar. (Tips! Ta mjöliga potatisar det går fortare i ugnen)
3 burkar med Campbells tomat och basilika soppa.
Smör
Salt
Peppar


Börja med att skala potatisen, och tärna i centimeter stora bitar.
Klipp sen kycklingfilee’rna ungefär lika stora.
Lägg allt i en ugnsäkerform, släng i några klickar smör.
Salta och peppra efter behov.


Ställ i ugnen ca 30 minuter.
Känn efter så potatisen är mjuk, släng på soppan, rör om och ställ in i ugnen igen tills soppan bubblar.


Färdigt!
Servera gärna med lite knäckebröd.


                                                                     


En dag hos familjen Hostman...nej förlåt, Hoffmans....

Naomi:
"-Babba, Får jag da fliggor?"
Jag:
"Ja, dgör ded du..."
Naomi:
"-Kand du  vaja snäll o da flamd dyogutten?"
Jag:
"-Häl, valsågod"
Naomi:
"-Babba, ska ded sdå juli på föjpakningend? Äj ded inde augsdi ndu?"


Oj då! Kanske dags o städa ur kylen nu???

                                                                                     


Edens lustgård

Jag antar att man måste det kalla det riktig lyx, när man har så här mycket gott ute i sin egen trädgård.
Nu väntar vi bara på att äpplena ska komma, så kan vi göra en fruktsallad sen. :)


                                                                                               


Hur i hela friden...................


Gick det här till??????


Idag såg vi en kändis

Idag när vi var inne i stan och skulle äta pizza, så kom det in en kändis på pizzerian.
Kanske inte en megakändis, men ändå så pass känd att jag skulle tro att merparten av svenskarna vet vem hon är.

Hon har visats ganska mycket på tv, hon är sångerska, och har tävlat mot andra sångare....
Det var....Alice!

Kommer ni ihåg henne?
Hon som var med på Idol förra säsongen, men som hoppade av när hon hade tagit sig till femte eller sjätte plats.

Naomi blev helt till sig, och skulle springa fram och ta kort och få en autograf....tyvärr så hann hon inte det, eftersom jag sa till henne att vänta tills hon hade satt sig, men hon var bara där och beställde sen gick hon...
Tråkigt, Alice var en av Naomi sfavoriter under förra säsongen, och jag minns att hon var så besviken att hon inte fick hennes autograf när idolerna var här i Karlstad och signerade.


Nedan ser ni ett klipp från den gången, när Naomi fick autografer av de populära Olle och Andreas....  


Är du pappa bara för att du är någons förälder?

Jag har funderat mycket på just detta.

Att råka göra en kvinna gravid, gör det dig automatiskt till en pappa då?
Nej, så kan det ju inte vara. Biologisk förälder kanske, men inte pappa.

I så fall skulle ju alla som någonsin har skänkt sperma till en spermabank kunna gå in och hävda att de har rätt till "sina" barn.

Om du under två och ett halvt års tid struntar i ditt barn, ignorerar allt som har med ansvar att göra, och till och med säger rätt ut att "det är inte viktigt att vara med under denna tiden för hon kommer ändå inte att komma ihåg det när hon blir stor", har du då samma rättigheter som den andra föräldern då?

Ja, det har du. Sjukt kan man tycka, men så är det.
Alla kan ju förändras, heter det då.

Men om personen i fråga inte har förändrats då, utan gör det bara för att visa sin makt. I sanningens namn så bryr han sig föga om vad som är bäst för sitt barn, så länge han kan göra livet jobbigare för hennes mamma. Jo, visst älskar han sitt barn, det tror jag nog. Men inte så mycket som han hatar dennes mamma.

Om man verkligen älskar sitt barn, lämnar man det då fivilligt under 4 månaders tid varje år?
Eller skickar man barnet till skolan utan varm jacka mitt i vintern, bara för att man inte vill att mamman ska få hem kläderna till sig?
Eller hittar man på lögner så som att mamman tog droger under graviditeten och försökte ta livet av sig, som man sedan berättar för barnet så hon oroar sig så mycket så hon har koncentrationssvårigheter i skolan...bara för att såra mamman?

Jag bara undrar.....helt hypotetiskt.

När JAG blev gravid med min dotter.....
Så var det Linda som var den första som fick veta det...inte pappan, för han var inte där.
Det var Magdalena som var med på alla möten hos MVC....som lyssnade på hjärtljud och gladdes åt att se magen växa..... Inte pappan, för han var inte där.
Det var min mor o far som körde mig de två timmarna ner till sjukhuset vid 4 tillfällen, och var med på ultraljuden....inte pappan, för han var inte där.
Det var mina syskon och kusiner som var med på dopet och fick se henne döpas...inte pappan, för han var inte där.
Det var min bror som var med på mötena hos BVC, för att se så hon växte ordentligt, och för att hon skulle få sina sprutor....inte pappan, för han var inte där.
Det är min man, Jonas, som ställt upp och tagit hand om henne som en pappa varje sommar....inte pappan, för han var inte där.

Vart är deras rättigheter idag?
De har inga! Ändå är det DOM som har ställt upp. Det är DOM som har funnits där när jag behövde hjälp och stöd, de är DOM som har ställt upp som fadersfigurer när hon inte hade någon.

Men det var inte DOM, som fick sig ett ligg någon gång i augusti 2000, så det har inga rättigheter.

Det är vad föräldraskap handlar om.


Vinnare av tävlingen

Nu har jag dragit en vinnare av den söta mössan från Its 4 Kids..Vinnaren den här gången, som jag drog via Slumpgeneratorn, blev:

Sofi!

Stort grattis till dig!!
Jag kommer att kontakta dig via mail inom nåra dagar.

Håll utkik efter min nästa tävling som kommer upp inom kort!
Bolibompa är....läskigt!

Idag har Nino upplevt något nytt och spännande för första gången....
Han har nämligen fått titta på............ Bolibompa!

Först visste han nog inte vad han skulle tycka....sen satte han sig till rätta och tittade fascinerat på tv:n..
Men det var allt en himla tur att man hade kudden nära till hands, för det kunde allt bli lite läskigt på sina ställen...:)
 
 
Jag har placerat min blogg i Karlstadbloggkartan.se!


"Men om din dotter lagt till en pedofil på MSN så får hon skylla sig själv"

Nedanstående text är stulen från Underbara Claras Blogg, (som i sin tur stulit den från Lady Dahmer)

Man: Hej, jag skulle vilja rapportera ett rån.
Polisen: Jaså, ett rån säger du? När skedde det?
Man: Jag gick på Dundritch street och en man drog fram en pistol och sa: ”Ge mig alla dina pengar.”
Polisen: Och gjorde du det?
Man: Ja, jag samarbetade.
Polisen: Så du gav mannen dina pengar utan att kämpa tillbaka, kalla på hjälp eller försöker fly?
Man: Jo, men jag var livrädd. Jag trodde att han skulle döda mig!
Polisen: Mmm. Men du samarbetade med honom. Och jag har blivit informerad om att du är ganska generös också.
Man: Jag ger till välgörenhet, ja.
Polisen: Så du har en vana att ge bort pengar.
Man: Vad har det att göra med denna situation?
Polisen: Du gick medvetet ner Dundritch Street i din dyra kostym när alla vet att du gillar att ge bort pengar, och så lät du bli att slå tillbaka. Det låter som du gav pengar till någon, men att du nu känner donationsånger. Säg mig, vill du verkligen förstöra en mans liv på grund av dina misstag?
Man: Det här är löjligt!
Polisen: Detta är just vad våldtagna kvinnor möter när de försöker få sina våldtäktsmän inför rätta.
Man: Fuck patriarkatet.

Så här ser verkligheten ut i dagens Sverige.
Man lever i en bubbla där man tror att "om något händer mig så finns det lagar som skyddar mig"...men så är det inte!

Jag har upplevt det mer än en gång den senaste tiden, att Sveriges rättssytem fungerar inte alls.
Ta som exempel häromdagen när min dotter blev kontaktad av en pedofil på nätet, och jag ringde in för att göra en polisanmälan (kan läsas om här och här)  Till svar från polisen fick jag då:
"-Ja, jag tar emot en anmälan, men tyvärr finns det nog inte så mycket vi kan göra. Hon har ju lagt till den här personen frivilligt och chattat med honom"

Som tur var ändrade de uppfattning när jag ringde tillbaka och förklarade allvaret för dem.

Ett annat exempel är det här, när jag höll på att förlora vårdnaden om min dotter.

I dagens Sverige så får man skylla sig själv om man blir utsatt för ett brott.
Ska det få vara så här?

                                                                                            

Så här bor vi

När jag gick igenom mina gamla vidoklipp på videofy så såg jag ett som verkligen behövde uppdateras, och det var detta.
Så varsågoda, här har ni den nya, uppdaterade versionen av "Välkommen hem till oss" :)
Rea på barnkläder!


Som jag skrev om igår, så kommer jag nu att börja satsa helhjärtat på att
hjälpa min älskade make med sin firma,
 och kommer därför inte att ha så mycket tid över till min egen lilla webbutik, its4kids.se.

Därför tänker jag nu sälja ut de redan billiga kläderna till ännu lägre priser!
Eller vad sägs om 25% på hela sortimentet???

Kika in på www.itsforkids.blogg.se för att fynda redan idag!
(Frakt tillkommer på priserna)


Ni har väl inte heller missat min tävling som avslutas i
morgon kväll, där ni kan vinna denna söta mössan?

Tävlingen hittar ni här


Jag har tyvärr väldigt tråkiga nyheter

Jag vet ju att det är oundvikligt.
Förr eller senare kommer den, det går inte att komma undan.
Men man blir lika ledsen varje gång, och det är här är ett Säkert tecken!


När Simba börjar komma in i huset för att sova, tom med mitt på dagen.....Ja, då är det HÖST!


En tankeställare.....

Jag läste den här inne hos en tjej som heter Liz, och den stämmer klockrent! Man får sig verkligen en tankeställare.
Hoppas du inte har något emot att jag sprider den vidare?
Tror att alla kan behöva läsa den.Skönt att veta att jag är oumbärlig.....(Dessa karlar)

Idag fick min älskade make in ett kanonerbjudande på sitt företag. Om allt går vägen så kan det betyda ett jättelyft för hans ställningsföretag Svea Byggställningar.

Förut satt jag på kontoret och såg så där riktigt tänkande ut, när älsklingen kom in och frågade vad jag funderade på:

"-Nu när det går så bra för dig, så vill ju jag också ha något projekt som drar in massvis med pengar"
"-Ja, men du är ju med i min firma vet du älskling. Vi är ju gifta",
sa Jonas då.
"-Jo, men det är ju inte samma sak. Det är ju Ditt liksom, jag vill ju ha något Eget"
"-Ja, men om jag sköter det fysiska arbetet, så sköter du kontorsarbetet. Då är det ju ditt också."
"-Ja....jo.....men sen när du blir rik och har tjänat massor med pengar så kommer du säkert att vilja lämna mig för någon ung, snygg 20-åring....."
sa jag och hoppades på något i stil med "Aldrig att jag lämnar dig, jag älskar dig du är mitt allt vet du väl....."
Men till svar fick jag istället:
"-Nej, det kan jag ju inte göra. Jag skulle aldrig klara av att ta hand om kontorsarbetet själv"

SUCK!
Dessa karlar!


En liknande "kärleksförklaring" från min käre make kan ni se här


Är vi lika?

När jag visade den här bilden på mig själv, när jag var ca två och ett halvt år,
för min brors dotter, så trodde hon att det var hon själv på kortet.
Ja, lite lika är vi nog.

Eller vad tycker ni?

T.V: Jag                                                      T.H: Kajsa


"Den perfekta kräftan....."

När jag föddes var min pappa inte med på förlossningen.
Faktum är, att han inte ens var hemma. Nej, han var iväg med några polare och fiskade kräftor.
Detta trots att jag föddes 10 dagar efter BF!

När jag frågar honom om det så här i efterhand, så säger han att jag får skylla mig själv som bestämde mig för att komma....

Mitt under kräftfisket!

Min far tror nog att jag låg där inne i magen, gnuggade mina händer och med ett hånflin höll ut så länge som möjligt, BARA för att retas. Ja, kanske det var så....jag har alltid gillat att reta gallfeber på min far! :D

Hade jag fötts några dagar innan BF, så hade jag även varit "en kräfta", nu blev jag istället ett Lejon.....;)Han är ursäktad, eftersom det ledde till att de idag driver sin egen kräftodling, där jag får äta hur mycket jag vill av denna delikatess ;)
Ni vet väl om att Sveriges GODASTE kräftor finns på Elanders kräftodling?! :)


Åkturerna på Liseberg-on camera

Filmade några av åkturerna på Liseberg.
Den första är när jag och Naomi åker Flume Ride, från början till slut.
Den andra är ett klipp från jukebox, och den tredje en kort snutt från Lisebergsbanan,
men den blev inte så bra för då var det för mörkt.
Den sista är på Naomi och Jonas när de blir blöta i sista åket av FlumeRide.
Liseberg

Äntligen har vi fått tillbaka vår ena dator igen!
Den andra vet jag inte när vi får, men tänker berätta om och hålla er uppdaterade om hur det går så fort jag får veta något.

Lite uppdatering från vår dag på Liseberg.


Liten dryg grabb som gärna vill åka de tuffa karusellerna, men får nöja sig med barngrejerna i några år till :)


Tråkigt att stå i kö när det regnar...


Sagoslottet det var grejjer det!


Även tekopparna, men mamma tyckte nog det snurrade för mycket....


Den bästa karusellen, om du frågar mig, är helt klart JukeBox. (Se vem som gömmer sig i bakgrunden)

Fick en fråga om vad det kostar att köpa Quick Pass, och det måste man beställa dagen innan på nätet, det kostar då 50:- för 3 st. Och jag kan säga att det är helt klart värt det!!  (Övriga frågor jag fått ska jag försöka svara på så fort jag hinner)

Vi blev även överraskade när vi var inne på Liseberg.
Min mor o far ringde och sa att även de var där inne, så vi mötte upp dem och åt middag tillsammans. :)
De spenderade sen mestadelen av tiden inne på casinot medans vi åkte karuseller, men även vi smet in dit för att spela en stund. Älsklingen vann faktiskt 1000:- på Black Jack!
Brukar ju spela en del casino på nätet, så övning ger väl färdighet ;)

Hade en riktigt bra dag, och stannade ända tills de stängde klockan 23.00.Hotellfrukost, behöver jag säga mer?! :)

img_2615 (MMS)

Hotellfrukost, behöver jag säga mer?! :)


Jag o Naomi är kändisar på Liseberg. Om ni...

img_9057 (MMS)

Jag o Naomi är kändisar på Liseberg. Om ni är på Liseberg, så måste ni titta in på fotostället som ligger utanför Flume Ride... På väggen där sitter det ett kort på mig och Naomi som vi tog för 5 år sedan, och det har suttit där på väggen ända sen dess :)  kul!  Nyss åkte vi Lisebergsbanan, och använde våra Quick Pass så vi fick gå före hela kön... Snacka om att känna sig speciell :) helt klart värt pengarna!


På väg mot Liseberg! Ja, då har vi packat ...

img_5027 (MMS)

På väg mot Liseberg! Ja, då har vi packat in oss i bilen igen, denna gången på väg mot Göteborg. Idag bli det en heldag på Liseberg, ikväll övernattning på hotell :)  Solen skiner, kaffet är upphällt och mackorna serverade... Nu blir det frukost i bilen! God morgon på er!


Tycker det är fel att vi ska behöva lida p...

img_2030 (MMS)

Tycker det är fel att vi ska behöva lida pga en pedofil... Här sitter vi, älsklingen har semester, det regnar ute, och vi har ingen dator!!  Vad gjorde man egentligen förr? Var man tvungen att umgås med varandra då alltså?  Vi bara sitter här på golvet, uttråkade och rastlösa..., haha närå, riktigt så illa e de inte, men man inser vad Otroligt beroende man är av sina datorer när man inte har tillgång till dem... Särskilt som både jag o Jonas har en massa jobb som skulle behövas göras på dem.  Enligt polisen får vi nog inte tillbaka dem förrän tidigast nästa vecka.  Visst e det lite synd om oss? ;)


Om man bor i Gävle, e man jävulsk då? Vid ...

img_9749 (MMS)

Om man bor i Gävle, e man jävulsk då? Vid frukostbordet idag diskuterade vi om vi eventuellt skulle resa någonstans, och pratade om olika resemål.  "- vi kanske skulle åka till London o hälsa på min kusin?" sa jag.  "- JA! Ropade Naomi. Får jag ta med min kompis då? Hennes pappa bor i London så hon är halv- Londsk!  Hahaha :)  Barn o deras härliga språk :)


Nya köksinredningen från Ullared... Blev f...

img_6582 (MMS)

Nya köksinredningen från Ullared... Blev faktiskt ganska nöjd med den :) även billigt kan vara bra alltså ... :) Står just nu o helsteker en stor köttbit, till det blir det råstekt skivad potatis dränkt i vitlök o en god sallad. Och självklart en kall öl! Och glasstårta till efterrätt. Riktig födelsedagsmiddag med andra ord. :) Känner att det blir mest uppdateringar när jag bara kan göra inlägg med mobilen, men polisen ringde förut o sa att det dröjer minst en dag till innan vi får tillbaka datorerna :(  Varför ska vi behöva lida för att en äcklig snuskgubbe har gjort fel?  E det rättvisa?  Nåja, snart e jag tillbaka i full form igen ;)


Födelsedag och semester... Wonderbar!  Sit...

img_6069 (MMS)

Födelsedag och semester... Wonderbar!  Sitter i trädgården o njuter av solen. En kopp kaffe i min hand. Tittar på när Jonas o Nino städar poolen.. Naomi är vid affären o köper glass... Tar dagen som den kommer.  Får besök av svärföräldrarna ikväll o kanske grilla lite.... Jodå... Att vara 32 är helt ok än så länge :)


Polisen har gjort beslag på våra datorer. ...

img_1158 (MMS)

Polisen har gjort beslag på våra datorer.  Ja,efter gårdagens polisanmälan mot pedofilen som kontaktade min dotter, så fick vi på kvällen besök av två poliser De hämtade in båda våra datorer för att leta bevis och ip- nummer. Känns väldigt märkligt, att något sådant faktiskt händer oss. Hoppas att de får tag på honom o sätter dit honom ordentligt, det vore den perfekta presenten idag..... För just det ja!  Mitt i alltihopa så fyller jag ju faktiskt år idag! :) Ett år äldre men även en erfarenhet rikare... Och datorlös! :(  Tur det finns mobiler...


Polisen har gjort beslag på våra datorer. ...

img_1158 (MMS)

Polisen har gjort beslag på våra datorer.  Ja,efter gårdagens polisanmälan mot pedofilen som kontaktade min dotter, så fick vi på kvällen besök av två poliser De hämtade in båda våra datorer för att leta bevis och ip- nummer. Känns väldigt märkligt, att något sådant faktiskt händer oss. Hoppas att de får tag på honom o sätter dit honom ordentligt, det vore den perfekta presenten idag..... För just det ja!  Mitt i alltihopa så fyller jag ju faktiskt år idag! :) Ett år äldre men även en erfarenhet rikare... Och datorlös! :(  Tur det finns mobiler...


Har precis chattat med en pedofil!!!

Förut när jag satt vid datorn, så fick jag se att det kom ett meddelande på min dotters msn. Hon hade glömt logga ut när hon satt där tidigare, och med en gång är det någon som skriver sånt som direkt ger mig en varningens flagga!

"-Hej. Har du cam? "

Jag börjar ana oråd, och utger mig för att vara min dotter för att se vad som framkommer.....

"Är du singel? Har någon kille sett dig naken nån gång?"

DING DONG!!
Alla varningsklockor slår larm, och jag fortsätter chatta med honom för att se om jag kan få fram vad det är för typ.

"Du är riktigt snygg. Hur gammal är du?" Frågar äcklet.
"-10" svarar "jag"
"-Ok. JHar du några nakenbilder på dig som du kan skicka?"

Vid det här laget är jag redan i telefon med polisen, och gör en anmälan.

Samtalet fortsätter i samma stil under ca 3 timmar, och han skickar ett flertal nakenbilder på sig själv, och ber att få se bilder på min dotter och hennes kompisar!

Han säger att han är 22 år och bor i Stockholm. Han vet mycket väl att de han chattar med är 10 år!
En UPPENBAR
pedofil!

GRIS! ÄCKEL! SVIN!
Jag mår dåligt i hela kroppen av att ha chattat med en sån typ i flera timmar, men om det kan hjälpa med att sätta dit honom, så var det värt det.

Jag har sagt till min dotter FLERA GÅNGER, att hon inte får lägga till folk hon inte känner, men ändå har han lyckats nästla sig in. Han har sagt att han känner en kompis till henne, och denne har han även haft på MSN, så hon trodde på det, och la till honom.
Håll koll på vad era barn gör på Internet!

I en stuga vid en sjö......... Där låg vi ...

img_9168 (MMS)

I en stuga vid en sjö......... Där låg vi ihopkurade hela familjen och sov i en dubbelsäng inatt :)  Trångt var det, men där det finns hjärterum finns det sjärterum ;)  Hade en supermysig kväll igår, lägger ut bilder senare.  Idag bär det av hemåt igen.


Pappersbröllop men guldring...........,, F...

img_1740 (MMS)

Pappersbröllop men guldring...........,, För exakt ett år sedan, den 7 augusti klockan halv fyra, så stod vi på stranden med solen i våra ansikten, och svarade ja till varandra inför familj och vänner  :)     Helt klart en av de bästa dagarna i mitt liv!  Ikväll ska vi dit ut till stranden igen, sova i samma stuga som då, och minnas tillbaka....   1 år med min underbara man. Älskar dig Jonas!!!


Ettårig bröllopsdag idag! Och hur firar ma...

img_9188 (MMS)

Ettårig bröllopsdag idag! Och hur firar man det bättre än med ännu en shoppingtur bland kärlekstavlorna på Ullared? :)


Shopping shopping shopping!!!! On the road...

img_4092 (MMS)

Shopping shopping shopping!!!! On the road again.. Sedan tidig morgon har vi varit på väg. Ska ner till Ullared för en hel dags shopping, sen har vi hyrt en stuga där vi ska övernatta med min syster och familj i natt. :)   Första semesterdagen, fortsättning följer......


Prosit för Guds skull!

Jag frågade Naomi häromdagen hur hon tyckte det hade varit att träffa sin farfar i Usa igen, och hon tyckte det hade varit väldigt roligt.

"-Men, sa hon, han är väldigt religös!"
"-Jo, jag vet, " sa jag.
"-Varenda gång jag pratade med honom, så sa han God Bless You efter nästan varje mening."
"-Jag tyckte det var väldigt konstigt, och första gången jag hade träffat honom så frågade jag pappa efteråt varför han hade sagt God Bless You hela tiden....Jag hade ju inte nysit en enda gång när jag var där inne!"

Hahahahahaha! :) Den tyckte jag var bra!                                                              


Äntligen hemma

Just nu ligger bloggen lite i lä, i och med att Naomi har kommit hem och Jonas börjar sin semester idag.
Jag kommer att uppdatera lite, med kanske blir sämre på att läsa era bloggar.
Men jag kommer tillbaka snart ;)

Just nu tänker jag bara njuta av min familj ett tag ♥
Ville bara tala om.....


ATT HON E HEMMA! ♥♥♥

Skriver mer senare, men idag ska vi åka till stranden och för första gången i år, få njuta av sommaren ordentligt!

Visst är hon underbar? :)


Jag och min bror blev bortförda i New York

Jag läser om den 11-åriga flickan som blev kastad av tåget, i en stad där hon inte kände någon, och hon visste inte hur hon skulle ta sig därifrån....Fruktansvärt beteende! Det spelar ingen roll om hon inte hade biljett (vilket hon för övrigt hade, men hennes syster som hade dem var på toa), man slänger inte av ett barn i en främmande stad alldeles ensam!!!

Hade det varit mitt barn som blev avslängt, och sen var spårlöst försvunnet hela natten, så vet jag inte vad jag hade gjort med den konduktören. Tur att det var en snäll tant som hittade henne, och inte en pedofil!

Det påminner mig i alla fall om en händelse som inträffade när jag var liten, ungefär i samma ålder, kanske lite yngre.
Vi var i New York med familjen, och åkte på rundvandring i en buss. Bussen stannade till vid Rockefeller Center. och sa till passagerarna att gå ut och ta en paus på ca 30 minuter.
Jag och min bror Björn hade somnat, så mamma frågade om vi kunde ligga kvar i bussen under tiden.
Chauffören sa att det gick bra, och att han skulle stanna där hela tiden.

Knappt hade alla hunnit av bussen innan dörrarna stängs och bussen åker iväg! Med mig och min bror sovandes där inne!
Gissa om mina föräldrar fick panik! Den var borta i nästan 20 minuter tror jag mamma sa efteråt, och när han kom tillbaka fick han en rejäl utskällning av min pappa. Som det visade sig så hade han bara kört för att vända bussen, och i en stor stad som New York med all trafik så tar ju det ett tag :)

Jag och Björn sov oss som tur var igenom hela händelsen, och lider inga större men utav det idag :)

Slutet gott, allting gott!


Granen vid Rockefeller Center


Överraskning

Vi har förberett en liten överraskning åt Naomi när hon kommer hem ikväll.
Vi har gjort iordning hennes rum :)

För det första så är det STORSTÄDAT!
Sen har vi kopplat in lamporna som hon fick när hon fyllde år,
så hon får sin egen lilla "loge".
Naomi drömmer ju om att bli sångerska,
så nu kan hon sitta där i sin loge och drömma om sin framtid :)

Jag har gjort sängkappan, satt upp det röda tyget runt skrivbordet,
och även klätt om hennes pall så den ska gå i samma tyg.
Sen har jag även gjort en tavla åt henne, en "Egoboost"
med bilder på henne tillsammans med familj och vänner. 
Vad tycks???


0 dagar kvar!!!

Nu är dagen här, som jag har väntat på så länge!
Min underbara dotter kommer hem ♥

Jag har inte lyckats få tag på henne på telefon sen i fredags, så jag hoppas hoppas att hon sitter på flyget som landar klokan 10:45. Drygt en timme försenat.
Vad trött hon ska vara min lilla sparv efter ett dygns resa, men ikväll ska jag skämma bort henne rejält! :)
"El"-ändig elektriker

Att ha hantverkare hemma på dagarna är bland det värsta jag vet. (Ja, förutom maken min då ;) )

Ännu värre är det när hantverkarna inte vet vad de sysslar med!
Idag fick jag hit en elektriker som skulle installera några lampor åt oss (Som JA; behövdes installeras av en elektriker).
Jag visade honom vart de skulle vara, och han stod nog i en kvart och gnuggade sig på hakan och undrade hur han skulle göra. (Timpengen ökade)

Elkillen: Ja, jag kan ju dra ledningen från taklampan, men det blir så fula sladdar över hela taket och över väggen då..."
Jag: "Men kan du inte dra från uttaget på golvet då, och följa listen bara?"
Elkillen: "Jo, det kanske jag skulle kunna göra"

ÖH!! Vilken tur att JAG var här och talade om det för honom! :/

Sen började han jobba, 40 minuter senare bad han mig komma dit och titta. VAD hade han gjort då?
JO! Skruvat upp spegeln på väggen!! VARFÖR?
Han är väl elektriker, inte spegelmontör?
Aldrig att jag tänker betala för det!

Då bad han mig visa (igen) exakt vart jag ville ha lamporna.
Jag sa att de ska sitta centrerat brevid speglarna.

Elkillen: "Ja, ok. Bordet är 100 cm, och spegeln 60. Då blir det...öh,,,,,öhhhh..."
Jag: "Det blir 40 cm över, alltså 20 cm på vardera sida"
Elkillen: Ja, öh...jo, det blir det ju" Då ska lamporna sitta...öh..."
Jag: Mät bredden på lamporna så får vi se vart center blir"

Elkillen börjar mäta.....
"Den är....." (mäter nr 1)

Jag: "Nej, bredden, inte längden!"
Elkillen: Jaha, ok...öh, då e den...(mäter nr 2.)
Jag: "NEJ! BREDDEN! Inte djupet!"
Elkillen: "Jaha...."

Till slut fixade han det, på tredje försöket. Då gick det väl upp ett ljus för honom.Jaja, jag ska väl tillägga att det blev väldigt bra när det blev klart.
Jag ska visa er senare ikväll.....vi har nämligen gjort en överraskning till Naomi :)

                                               


Charmtrollet

Ja, han vet hur han ska göra, lillgrabben.... :)

Tänk er följande scenario:

En liten knodd kommer gåendes i gångarna på Ica, med stapplande ben. solbrillorna på, dragandes på en kundkorg som han knappt orkar hålla uppe.
Hälsar på varenda människa han ser med ett stort leende.
Stannar vid en leksak, lägger den i korgen, går en bit, stannar upp och funderar, vänder, går tillbaka:
"Bäst att ta 2 leksaker när jag ändå håller på"

Ser en främmande tant som han aldrig sett förut, hälsar på henne. Hon ler och hälsar tillbaka!
"Oj Då känner jag nog henne!"
Bäst att gå fram o ta henne i handen och visa henne alla leksaker jag köpt"


Bara en vanlig dag med våran älskade Nino ♥                                          


Nu har hon fått sin häst....

Även om jag självklart är glad för min dotters skull, att hon har fått sin älskade häst som hon har varit lovad så länge, så blir jag ändå mer och mer övertygad om min sak.
Ännu en sak jag kan kryssa av från min lista.

Förstår inte riktigt varför hon ska ha en egen häst i ett land som hon bara kommer att vara i ca 5 veckor varje år. Muta?


Naomi med sin häst, Sissy Sky. Hon döpte den själv.Vad hände med sommaren?


Det är ju fullt med moln på himmelen ju.......
Jaja, man får väl försöka tvinga ut sig i trädgården ändå... ;)
                                                                                     

Här simmar jag med delfiner

Igår såg vi en film som heter "Just go with it".
En romantisk komedi med Adam Sandler och Jennifer Aniston.
Helt ok, man skrattade lite då och då, men det är nog faktiskt mer en killfilm än en tjejfilm. Ja, om man inte som tjej är ute efter att se en massa halvnakna tjejer springa i slowmotion i alldeles för små bikinis, genomblöta och anspela på sex genom hela filmen....Blev lite tröttsamt faktiskt.

Men, i filmen var det en liten kille som skulle simma med delfiner, och då kom jag på att jag ju faktiskt har några filmklipp från när JAG simmade med delfiner i Egypten för några år sedan, som jag inte har visat er. 
Så de lägger jag ut nu. :)

"Min" delfin, som jag simmade med, hette Steffan, och var så himla go! Om ni ser sista klippet så ser ni hur den kommer fram till mig och lägger sig på rygg för att jag ska klia honom på magen :)

(Och tyvärr, ingen minibikini eller sexig slowmotion med viftande hår här, utan våtdräkt och i full speed...sorry!)
RSS 2.0