Har vi glömt bort vad humor är?


Jag är feminist.
Jag har skrivit en hel del om jämnställdheten, orättvisor, och hur barn tvingas bli vuxna fortare nu för tiden, om pedofiler och än det ena och det andra....

Allt detta är ju så uppmärksammat överallt nu för tiden, och media är inte sena att hoppa på karusellen.

Idag skriver de om lilla 4-åriga Molly som klär sig i lösbröst och med vaddering på rumpan, för att uppträda som Dolly Parton, och jag kan bara undra:

Har vi nånstans gått så långt att vi glömt bort humorn??

Man måste väl få klä ut sig och ha lite skoj, utan att det för den delen blir totalt smutskastat och nerklankat som nånting dåligt?

Jag tycker i alla fall att det ser ganska komiskt ut, trots att jag antagligen får större delen av befolkningen emot mig nu.bloglovin

Kommentarer
Postat av: Ajlin

Jag älskade ju såntdär när jag var liten, att klä ut mig och imitera och mima och det gör nog nästan alla barn. Jag minns att jag och en kompis klädde ut oss till Anna Book och hon är ju i princip BARA ett par bröst så självklart proppade vi tröjorna fulla med toalettpapper. Då var det ingen som gapade om att vi betedde oss som vuxna och att barn skulle få vara barn. Det var ju precis det vi var. Barn, som lekte.

2011-09-06 @ 14:31:14
URL: http://ajlin.blogg.se/
Postat av: alexandraa

Grejen är ju att detdär INTE är humor. Mammorna är ju FULLT seriösa och har hjärntvättat dessa ungar, dom lipar ju sönder, en treårig flicka, för att hon inte vann en skönhetstävling? Nej, detta är verkligen inte humor.. Detta är sjukt! Dom klär inte ut sig för att det är roligt, utan tar det på största allvar.. usch..

2011-09-06 @ 14:36:10
URL: http://alexandrawiiikman.blogg.se/
Postat av: Linda aka Javamorsan

Klart man måste ha lite humor. Hon ser inte ut att vantrivas heller.

2011-09-06 @ 14:47:24
URL: http://baralinda.se/wordpress
Postat av: Jasmine

Hur naiv får man lov att vara? "Hon ser inte ut att vantrivas". Nej, hon ler ju fan för livet. Det här handlar inte om att vara humorlös, utan ansvarslös. Det är en jäkla skillnad att som barn rota i mammas garderob hemma och klä ut sig, och att visas upp på tävlingar med allt vad det innebär i form av press och förväntningar från föräldrarna. Fattar du inte det, fattar du inte nåt.

2011-09-06 @ 15:53:40
Postat av: Matilda

Haha jo jag tycker det ser riktigt kul ut =) Man måste ju bara fundera på varför dom gör det. Tycker hon att det är kul så tycker hon det. klart att man ska få klä ut sig och ha kul. =)

2011-09-06 @ 16:17:55
URL: http://pavaratsatt.blogspot.com
Postat av: Åsa

Alexandraa och Jasmine: Nu var det ju inte själva tävlingen i sig som jag referarede till när jag skrev att det var roligt, utan mer klädseln. Och JO. Jag tror att hon har roligt, har hon inte det så är det fruktansvärt, men då är det ju föräldrarnas förhållningssätt som är hemskt, inte sättet hon är klädd på.

Jag vet inte, kanske ni inte har döttrar själva, men min dotter, och alla andra jag har haft i min närhet, tycker att det är riktigt kul att både klä ut sig och att få tävla...sen betyder inte det att jag är FÖR skönhetstävlingar för barn, för det är jag absolut inte. Man får hålla sig till saken.

2011-09-06 @ 16:21:38
URL: http://asahoffman.blogg.se/
Postat av: Johanna

humor är något många saknar..tyvärr :/

2011-09-06 @ 17:50:14
URL: http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se
Postat av: Mystjejen

Humor måste man få ha =)

2011-09-06 @ 18:01:34
URL: http://blogg.mystjejen.se
Postat av: therese

Sv: Ja verkligen, vill ha ett par liknande!Okej, riktigt snygga var dom.

2011-09-06 @ 19:35:01
URL: http://tinythess.blogg.se/
Postat av: alexandra

Det var inte det jag menade, har själv sett flera program av detdär. "Toddlers and tiaras" tror jag att det heter, och grejen är att dom klär ut nyfödda ungar i såntdär också. Jag tycker det är hemskt. Dom har en enorm press på sig av sina föräldrar, och i nästan varenda program är det åtminstonde 2 stycken ungar som blir sönderpressade och i slutändan inte vill göra det längre, men som under press går ut ändå!Och nej, jag tycker inte det är fel alls med barn som verkligen älskar det, men det går i överstyr när det kommer till detdär programet.

2011-09-06 @ 21:13:43
URL: http://alexandrawiiikman.blogg.se/
Postat av: Shibby

Så länge det är barnens ide och att dom har roligt så tycker jag det är okej, jag vet själv har en lillasyster på 3 år hemma hos pappa och hon vill ha smink mm och visst hon får leksakssmink som han kan leka med hemma tex och hon blir galen om pappas fru ej målar hennes naglar när hon målar sina egna, så som sagt så länge barnen tycker det är roligt och gör det med egen vilja så är det helt okej och lite roligt :)

2011-09-07 @ 20:50:15
URL: http://shibby.myshowroom.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Humor