Spagetti Bolognese
Har en hemsk huvudvärk idag och ingen ork eller inspiration till någonting, så bjuder på ett litet middagstips istället.
Äkta spagetti Bolognese
Till 4 pers
400 g färs
1 gul lök
2 msk tomatpure'
1 morot
1 burk krossade tomater
1 dl rödvin
1 msk worchestershiresås
2 st vitlöksklyftor
4 msk mjölk
1 nypa oregano
Skala lök och morot. Riv på rivjärn och fräs dem sedan i olivolja i en stekpanna cirka 2 minuter. Krydda med salt och peppar. Pressa vitlöken och låt den fräsa med, bränn inte grönsakerna. Smula i torkad oregano.
Bryn köttfärsen under omrörning tillsammans med grönsakerna. Lägg i tomatpurén och låt den fräsa med en stund. Tillsätt vinet. Reducera ner till en sirapsliknande konsistens. Tillsätt krossade tomater och mjölk. Smaka av med worchestershiresås och låt koka ihop cirka 10 minuter.
Servera med nykokt spagetti och lite riven ost.
Smaklig måltid!
Kommentarer
Postat av: gizze
Gott! Worchestershiresås är en höjdare! Vin är också gott :)
Men...var är det gröna? Jo ja ser ju att du har 1 morot delat på fyra och krossade tomater...bra där...men mer! Kram
Postat av: Jennie & FrökenFlis
usch då, hoppas den försvinner ;(
Tack för receptet :)
kramar <3
Postat av: Anna
Hoppas att du mår bättre
Trackback