Graviditetssymptom

Inatt vaknade jag med det allra värsta av graviditetssymptom.
Minns faktiskt att jag hade så ont utav det under min förra graviditet att det är det jag fasat för mest denna gången. Mer än själva förlossningen.
 
Jag har fått senvridning i benet. Har ni haft det någon gång?
 
För er som inte haft det kan jag tala om att det känns ungefär som att få kramp i vaden, fast gångra smärtan med 50 så kanske ni förstår vad jag menar. 
Det gör så fruktansvärt ont så man nästan vill hugga av sig benet hellre än att känna smärtan, som sitter i flera minuter varje gång.
 
Ni som haft det, vet ni vad man kan göra för att bli av med det???
 
Gravid-Inte bara en dans på rosor...
Bild från min förra graviditet

Kommentarer
Postat av: Diana - 2barns mamma från Finland

Haft just det du beskriver när jag väntat båda mina barn.. Varje natt från vecka 28-36..
Det som hjälpte mej allra bäst var att ha strumporna på under natten.. Och att få fotmassage varje kväll..
Men just då under det värsta skedet, enda som verkligen hjälpte var att med "våld" lägga foten på golvet som du skulle stiga upp

2013-03-22 @ 13:39:19
URL: http://finlandssvenska.blogg.se
Postat av: En pojkmammas vardag - blivande trebarnsmamma

Så hade jag när jag väntade Tore. Fy fabian så ONT det gjorde. Man vaknade, tårna spretade åt alla håll och man fick osmidigt skutta ur sängen för att "böja tillbaka" senan ... Hoppas hoppas att jag slipper det dom här sista veckorna nu !

2013-03-22 @ 16:36:44
URL: http://www.elinteg.se
Postat av: Caroline, Längtan efter fler barn!

Åh jag lider med dig, jag har jätte mycket problem med det även när jag inte är gravid.. Fråga om massage på vaderna och fötterna varje kväll innan du lägger dig. Vad jag hört får man det på grund av att man har brist på kalcium/magnesium i kroppen så jag fick tips om att äta magnesium tabletter, köpte en burk men dom var gigantiska, så jag köpte "mitt val kvinna" som innehåller allt man behöver, finns en billigare variant på apoteket som bara heter "kvinna" och innehåller samma saker och det har hjälpt mig och det är även bra att äta när man är gravid! Kan vara värt att testa, tror den kosta ganska precis 100kr :)

2013-03-22 @ 17:26:46
URL: http://caroliinea.vimedbarn.se
Postat av: Fröken M - Vinn 8 påsar naturligt påskgodis !

åhh... det är fruktansvärt !!
dock drabbas jag av det då och då även nu när jag inte är gravid...
Not so much fun ;)

2013-03-22 @ 21:57:46
URL: http://frokenmela.se
Postat av: Jannice

Helt horribelt! Har haft mycket av det där eländet. Tvinga upp benet mot närmaste vägg och tryck foten mot. Låter nog så simpelt men är en utmaning när benet inte vill samarbeta och helst om man är stortjock och osmidig också. Dock hjälper det snabbt bara man håller emot ordentligt.

2013-03-22 @ 22:05:04
URL: http://rockginger.blogg.se
Postat av: Mamma Maria

Senvridning? Vet inte vad jag hade under min graviditet, jag kallade det helvetisk kramp. Varje natt, i vaden, under flera veckors tid. Fick typ panik när jag knappt kunde röra mig för att göra något åt det. Till slut sov jag långt ner i sängen för att komma åt säng-gaveln då jag insåg att jag kommer fasen inte upp tillräskligt snabbt.
Men sedan började jag dricka en glasflaska Grape Tonic om dagen, det var lagom "dos" för mig och det försvann. Hatade läsken i början, men insåg sedan att den var gudomlig då den tog bort dessa "kramper". Glömde jag att dricka en dag, som när vi båtsemestrade i skärgården med svärföräldrarna, så fick jag tillbaka det. Så bara att åka i land för att få tag på "medicinen". Ett litet tips?

2013-03-22 @ 23:32:45
URL: http://mammamaria.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Humor