Jag är ingen hen.

Tycker allt att hen, jag menar HON är ganska vettig ändå. Carolina Gynnig alltså.

Vad tycker ni om hela den här HEN-debatten egentligen?

Personligen tycker jag den är ganska barnslig. Jag menar, ska vi sluta se någon skillnad på tjejer och killar helt? Då borde vi ju sluta se skillnad på nationaliteter också om det ska hårddras.

Svensk, norsk, italiensk, arabisk...nej nej! Bara rätt av HEN.


Kommentarer
Postat av: Gaymasen

Älskar Gynning.Jag är trött på hen-debatten på så vis att man vill av-köneralisera (eller hur det stavas) samhället, typ. En hon är ju en hon och en han är ju en han. Jag gillar dock ordet hen. Istället för att skriva han/hon gillar jag att skriva hen, för att typ inte avslöja om det är en han eller hon. Men jag skulle ju exempelvis aldrig säga att min pojkvän är en hen. Haha. :)

2012-03-21 @ 10:54:16
URL: http://gaymasen.se
Postat av: martina

jag tycker faktiskt att det är lite tramsigt, man behöver ju inte gå för långt, givetvis ska man inte vara så genusfixerad, men jisses nu är det så att det finns killar & tjejer, thats it.

2012-03-21 @ 11:22:19
URL: http://fiktiiiv.blogg.se/
Postat av: Anna

Jag är förbaskat trött på hen-debatten vid det här laget. Jag pluggar till förskollärare, och denna debatt har varit uppe flera gånger i skolan och jag blir lika irriterad varje gång, då de som är för HEN vägrar att låta oss som är antingen neutrala eller emot det får rätt i någon diskussion. Känner att jag håller med Gynning om det hon säger.Jag kommer aldrig under mitt yrkesverksamma liv kalla ett barn för hen (kanske i misstag någon gång,om man är förvirrad), och skulle de på förskolan där jag senare i livet placerar mina framtida barn kalla dem för hen så skulle jag byta förskola.

2012-03-21 @ 11:24:53
URL: http://tingeling0.blogspot.com
Postat av: Cissi

Trams!2012-03-21 @ 11:59:06
URL: http://cissileandersson.blogg.se/
Postat av: Ajlin

Jättebra ord att använda i skrift om man omnämner en person som man inte vet könet på, "Idag ska jag till läkaren. Undrar vad hen tror om mitt utslag", men urfånigt att använda sig av när man faktiskt vet. En hon är ju en hon och en han är en han. Hur mycket alla genusmedvetna än skriker om det.

2012-03-21 @ 12:54:45
URL: http://ajlin.blogg.se/
Postat av: Ajlin

För övrigt måste ju Carolina Gynning vara en av de vackraste kvinnorna i världen. Oj så fin hon är!

2012-03-21 @ 12:56:13
URL: http://ajlin.blogg.se/
Postat av: Jonna

älsakr henne !! och tycker de är urlöjligt !

2012-03-21 @ 14:52:23
URL: http://blogg.mama.nu/jonnahansson/
Postat av: Petra

Ja hela den här hen debatten är så lönslös. Hur dom än vrider o vänder på de så är vi han eller hon. Inte hen!

kram

2012-03-21 @ 15:00:28
URL: http://zupermamman.blogg.se/
Postat av: Elina

Jag tror det är lugnt, hela den här "hen"-grejen kommer att försvinna. Syftet är att alla ska vara jämställda och lika och inget är konstigt. Men det blir ju jättekonstigt om man försöker låtsas att alla är samma! Det kommer ungarna känna på sig och hela grejen blir bara löjlig.

2012-03-21 @ 15:44:02
URL: http://hudvard.theinformationguru.com
Postat av: Hanna - Mode och min vardag

Jag är trött på hela genusdebatten. Tycker den är överdriven.

2012-03-21 @ 16:46:02
URL: http://hannafialotta.blogg.se/
Postat av: Sandra i degerfors

det finns en poäng i det hela som du skriver!

2012-03-21 @ 17:36:19
Postat av: Jen

Jag hålller med dig. Tycker personligen att det är fel att beröva någon deras identitet, könsidentiteten inräknad.

2012-03-21 @ 19:06:47
Postat av: gizze

Bara en massa tjat.....

2012-03-21 @ 19:14:48
URL: http://gizzez.blogg.se/
Postat av: Daniel Johansson

http://www.youtube.com/watch?v=w__PJ8ymliw&feature=relmfuhttp://www.youtube.com/watch?v=RozEFVPDxeg&feature=relmfuUnder Hela 1900-talet har det handlat om mäns våld mot kvinnor.

Vi har blivit indoktrinerade att alla kvinnors problem beror på män genom feminism. Allt maskulint är dåligt.

I tv och media finns det inte ett enda program nu som inte handlar om att förlöjliga, trycka ner eller förnedra män.

Könsstympning av tjejer i Afrika ska föras krig mot medan pungsparkar och misandri i Sverige, ja det är roligt och humoristiskt, Jämlikhet?

Pojkars betyg i Svenska skolan sjunker, stöd? Äh det är bara killar ändå, Nu drar vi till Afrika och lägger dina och mina skatteresurser på deras tjejer istället, det är ändå bara våra pojkar och man vet ju hur dem är, Jämlikhet?

Män har inga preventiva rättigheter, dåliga föräldrarättigheter, sämre laga stöd, Avtjänar högre straff för samma brott som kvinnor, Utsätts mer för våld, Skadar sig mer, Har högre självmordsfrekvens…………

Jag tror att män i Sverige är såpass nedtryckta i skorna och har såpass dåligt självförtroende och förtroende för rättssystemet i dem här frågorna att dem hellre dör än berättar. Mörkertalet för män som är utsatta för psykologiskt eller fysiskt våld är lika stort eller större än kvinnors i Sverige. Anmälningarna görs inte.

Det här är naturligvis inget som kommer belysas då statistiken som levereras till regeringen kommer från "dem som vet" och dessa är själva ofta feminister och engagerar sig selektivt åt kvinnors utsatthet och systematiskt ignorerar mäns utsatthet.Män och kvinnor ska tvingas in i arbeten som dem är sämre lämpade för och som dem personligen inte vill välja i könsextremismens och kvoteringens namn.Barn på förskola ska bli utsatta för styrd lek av genusdiktatorer för att sudda ut heterosexuella instinkter och naturliga beteenden.Omvärldens syn på Sverige har förändrats från humanistiska fredsivrare till att idag ses som ett extremateistiskt feminismens Saudi Arabien. Självrättfärdigande kör vi blint på utan eftertanke.Det räcker nu.

Det hade vart bra med verklig jämlikhet utan feminism.

En jämlikhet OAVSETT kön, ras, ålder, sexuell läggning istället för: 

På grund av vissa kön, raser, åldrar, sexuella läggningar skapad genom social ingenjörskonst.

En jämlikhet för lika möjligheter som respekterar fria val, kärnfamiljen, mänskliga rättigheter, män och kvinnors olikheter, istället för att försöka forcera jämställda resultat genom tvång, kvotering, exkludering, vetenskapsförnekelse, social ingenjörskonst och feminism.

2012-03-27 @ 17:41:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Humor