Fotomodell eller fotbollsproffs?

Ser på Aftonbladet nu att diskussionen kring barnmodeller fortsätter, och har tagit ny fart nu efter att den nya serien har börjar på tv 3.

Jag har inte sett något avsnitt själv, så jag har svårt för att säga varken bu eller bä, men efter det som visas i klippet nedan så verkar det ju helt sjukt!
Raka benen på sitt barn tycker jag väl i och för sig inte att det är någon jätte big deal. Jag skulle själv inte förespråka det, men det finns värre saker (tex detta)

Att låta sitt barn bli fotomodell är en sak, men att träna upp dem i poser och tvinga dem att göra sig till och sminka sig och än det ena än det andra är bara sjukt!

Ska barn fotas ska det göras i naturlig miljö med naturliga poser.
Som tex för ett klädföretag, klä på dem kläder och släng ut dem i lekparken. Sånt tycker jag är ok.
Det uppdraget Naomi fick (eller skulle ha fått) var för ett matföretag. Hon skulle ha ätit spaghetti tillsammans med en kille och det skulle ha påminnt om scenen ur Lady och Lufsen.

Att ett barn kan drömma om att bli fotomodell är väl lika naturligt som att en pojke (tex) drömmer om en karriär som fotbollsproffs. Sen beror det väl lite om hur gammalt barnet är? Kanske inte ska ta det så allvarligt när det är en 3-åring som säger det, men en 10-11 åring vet väl lite vad det vill?

Men som dessa mammor verkar bete sig är inte ok.
Att bete sig som dessa mammor gör är i samma klass som pappan som tvingade sin son att gå hem efter att spelat dålig innebandy.

Alltså fruktansvärt!
Men det finns ett mellanting. Tyvärr är det bara det negativa som visas upp.

Hur skulle det se ut om vi inte hade några barnmodeller?
Hur skulle blöjreklamen gå till?
Eller com hem reklamen utan tvillingarna?
Eller barnkläder för Polarn & Pyret?

Det är också modeller, men folk tänker inte på det, utan bara på de extrema fallen.


Kommentarer
Postat av: aleks

Vill du tjäna extra pengar genom din blogg? Idag tjänar jag runt 3500 kr varje månad. Det finns inga svårigheter alls med detta. Gå in

Här -> http://aleeksolausson.blogg.se/2012/january/tjana-pengar-rakt-ner-i-planboken.html#commentDär står allt du ska göra. :)

2012-01-17 @ 16:22:33
URL: http://aleeksolausson.blogg.se/
Postat av: Alicia - fobi & borrelia

Det där som du länkade till som "värre saker" vad ju helt GALET! :O Köpa fettsugning till sitt barn i sjuårspresent? Eh... eh... va?

Jag är bara chockad!Jag såg på programmet, i aftonbladet har de såklart tagit ut de värsta bitarna, men jaa, det var ändå ganska skrämmande hur vissa av föräldrarna betedde sig :S

tex "det är jätteviktigt att mitt barn är snyggt, jag lägger ut 5-6000 på henne varje månad, och då är inte maten inräknad"... hmmm...

2012-01-17 @ 17:35:45
URL: http://attlevamedoro.blogg.se/
Postat av: kunoichi

Tänker heller inte kolla på det programmet, räckte med det jag såg i klippet...Skulle vara intressant att höra lite åsikter om barnmodevisningar. Här är några från japan:

http://www.youtube.com/watch?v=b_zAmWk3bvo

http://www.youtube.com/watch?v=M5ih-CehIKA

http://www.youtube.com/watch?v=be7G-2lxkdENågra av deras onlinebutiker:

http://bananachips.jp/main/index.html

http://www.bananachips.jp/collection/

http://store.shopping.yahoo.co.jp/roniwebstore/index.html

2012-01-17 @ 19:34:01
URL: http://www.youtube.com/user/ochikeron
Postat av: Silla

Jag såg programet igår på PLAY... och jag tycker också att det gått lite väl långt att raka bennen.. Men så farligt som Aftonbladet målat upp det var det inte..

Det som hon ovan skriver med 5000 till mitt barn handlade om alla hennes aktiviteter.. ink kläder..

Tyckte jag inte heller var så farligt..Sedan att den mamman verkar lite knäpp men tog kritiken bäst som rektorn delade ut...gav henne ett stort plus..2012-01-18 @ 09:43:30
URL: http://sillas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Humor