Ska vi förbjuda Brownies i affärerna också?

När jag gick i lågstadiet hade vi en mörkhyad kille i vår klass. Varje år vid Lucia så var han pepparkaksgubbe.
Blev han tvingad? NEJ!
Kände han sig kränkt? NEJ!
 
Han valde själv att vara det. Han tyckte väl kanske att det var någon han kunde relatera till, i detta för övrigt vita Luciatåg.
Jag vill minnas att vi skojade om det lite, inte på ett elakt sätt utan det var han själv som sa att det passande att han var pepparkaksgubbe, eftersom han var mörk-som en pepparkaka.
 
På den tiden var det inte tabu att skoja om saker och ting. Allt var inte förbjudet. Man accepterade alla precis som de var, och det var ingen som tyckte att det var något konstigt med det. Precis som det inte var något konstigt med att Lucian hade ljus i håret, eller att tomten hade skägg, eller att tomtenissarna var kortväxta. Det var inte tabu att gå i kyrkan på skolavslutningarna eller att hissa svenska flaggan vid högtider.
 
Vad är det som händer med vårt land?
Tror de verkligen att förbud och ändringar i våra traditioner ska kunna minska rasismen? Jag tror det har motsatt effekt. Fanken, det är ju så man funderar själv på att rösta SD när det har gått så här långt!
 
Att förbjuda någon är väl diskriminering om något?
 
 
 
 
 
Pågående tävlingar i Tävlingsracet
 
 
 
Följ mig med Bloglovin så ni inte missar någon tävling!

Kommentarer
Postat av: Jennie & FrökenFlis

Word! Man funderar skarpt på att stötta SD för man börjar förstå vad dom menar, och kanske visa att vi inte går med på vad som helst.

KRAM!

2012-12-09 @ 12:05:50
URL: http://jenniesays.blogg.se
Postat av: Alexandra

japp, jag tänkte att jag inte skulle rösta på SD, men nu har det gått över till kanske. Undra hur sverige ser ut i framtiden? :S skrämmande tanke.

2012-12-09 @ 14:14:33
Postat av: Beatrice, mamma till skrutten Robin och gravid igen :)

Det är helt sjuk tycker jag! Vem tror att mörkhyade tar illa upp över pepparkaksgubbar/gummor eller pepparkakor överhuvudtaget? Då ska vi bli upprörda över snön då?

Postat av: snawitz

det finns mycket som borde förbjudas, om man nu ska gå på den linjen
T,ex. svart skokräm, svart lakrits, finska pinnar

2012-12-09 @ 14:57:15
URL: http://snawitz.blogspot.com
Postat av: Ronja - Det roliga och det djupa

Läste det där, HELT SJUKT! Sverige kommer bli nya nazi-tyskland. Man hindrar inte att någon blir kränkt, man bevisar att bruna är inte välkommna i luciatåg.

2012-12-09 @ 15:07:10
URL: http://ovitaskor.blogg.se
Postat av: anna

Jätte bra skrivit!!!!!!! Du har så rätt. Tycker det är pinsamt att dom hänger upp sig på sånt. Tror faktiskt inte att nån som är mörk har känt sig kränkt av pepparkaksgubbar. men då får la vi inte ha finska pinnar heller eller snögubbar, vitlök...you name it. Så löjligt, det är sånt som skapar rasism

2012-12-09 @ 15:31:56
URL: http://heltenklaanna.blogg.se
Postat av: Anonym

Till er som funderar på att rösta på SD för att en SVENSK lärarinna är helt jävla tappad - TÄNK OM!

2012-12-09 @ 19:43:36
Postat av: Maria

Håller helt och hållet med!
Grejen är den att det är väldigt få mörka som tar illa upp av saker nu också, det är politiker och svenska som är dumma och tror det... De mörka jag känner skämtar själv om att de är mörka och ibland även utnyttjar det, och de tycker detta är minst lika sjukt som vi tycker.
Jag tycker vi ska ha det som vi alltid haft osv. för skulle vi komma till ett annat land skulle de garanterat inte ändra hela landet efter oss heller, och inte tror jag vi skulle ta illa upp för att de lever som de lever heller så. :)

2012-12-10 @ 14:06:13
URL: http://mariarudolphi.blogg.se/
Postat av: Sigg

Hur kommer ni till slutsatsen att ni ska rösta på ett rasistiskt parti pga detta:O Tror väldigt få invandrare har problem med att vi har pepparkaksgubbar i luciatågen eller sjunger natinalsången. De här knäppa grejerna är svenskar som är rädda att kränka någon som hittar på. För er som är oroliga: nej! muslimer kommer inte ta över sverige. Tycker det är väldigt ledsamt å se hur fler å fler på helt ointelligenta grunder stödjer SD

2012-12-10 @ 23:39:37
URL: http://shareware.blogg.se
Postat av: Sigg

Dessutom va ju detta ett missförstånd;) artikeln som förklarade det spreds ju av nån märklig anledning inte som en löpeld på samma sätt...

2012-12-10 @ 23:41:37
URL: http://shareware.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Humor