Min dotter hålls kvar i USA mot min vilja

Som jag skrev häromdagen, så kommer jag inte att få hem Naomi nu när sommarlovet är över.
 
Pappan gav henne ett val, där hon fick välja om hon ville hem till skolan, eller om hon ville åka till Disneyland och Californien i en vecka. Gissa vad en 11-åring väljer????
 
I domen från 2009 står det att det växelvisa boendet som vi har innebär att Naomi ska bo hos mig jämna veckor, och hos sin pappa på ojämna.
Det blev dock automatiskt att vi bytte veckor vid nyår 2009/2010, och efter det har jag haft ojämna veckor.
 
Nu tycker pappan att han har rätt att byta tillbaka veckor efter 2 1/2 år utan att meddela mig om det i förväg, och på så vis behålla henne i USA längre.
Vad han då inte tänkt på är att om vi byter tillbaka så innebär det att det är min vecka redan nu, och att hon borde komma till mig redan på torsdag när skollovet är slut och därmed även hans sommarveckor.
 
Jag har även varit i kontakt med rektorn på Naomis skola, och han var inte särskilt glad över att pappan bryter mot skollagen på detta vis och håller henne borta från skolan utan att ansöka om det i förtid.
Naomi skulle ha varit iväg på camping med skolan nästa vecka som vi har planerat inför sedan i våras.....det blir nu inte heller av.
 
Jag har en väldigt obehaglig känsla i magen. Det är det här jag har fasat för så länge. Jag kan garantera att han hade något sånt här planerat redan i fjol, men då vågade han inte pga all uppståendelse i och med min namninsamling.
 
Jag kommer inte att kunna koppla av förrän jag har henne hemma hos mig igen.

Kommentarer
Postat av: En pojkmammas vardag - Livet på torpet

Förstår att du bli orolig! Men det här måste väl bara vara till hans nackdel? Du måste väl kunna gå vidare med en advokat om detta, eller?
Kram

Svar: Ja, visst är det till hans nackdel...frågan är bara om det hjälper? Kram
Madame Hoffa

2012-08-21 @ 21:16:29
URL: http://www.elinteg.se
Postat av: anna

fy, jag lider med dig. Förstår att du inte kan koppla av. Tösen måste komma hem!!!!!ursäkta mig men han verkar ju totalt dum i huvudet, mitt ex beter sig oxå så illa. Förstår att du gör allt du kan. Men har han rätt att göra såhär, har du kontaktat advokat, så att han inte behåller henne ännu längre. många kramar till dig

Svar: Ja, advokat är inkoppplad, men vi har ännu inte hört något från hans advokat i ärendet. Skulle vara intressant att veta vad hon säger om detta? Kram!
Madame Hoffa

2012-08-21 @ 21:17:20
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/
Postat av: gizze

Fy vad jobbigt, lider så med dig...
Skulle vara helt i uppror om det vore mitt barn
Stor KRAM igen...Gizze

Svar: Tack fina du <3
Madame Hoffa

2012-08-21 @ 21:47:26
URL: http://gizzez.blogg.se
Postat av: Anna

Jag hoppas att du dokumenterar allt det här, har kopplat in advokat samt meddelat soc. vad ditt ex gjort.
Detta måste rimligen leda till att han får än mindre tid med dottern! Han gräver sin egen grop! Jag hade blivit skogstokig!

Svar: Ja, allt finns dokumenterat, men han kommer alltid undan med allt. Svenska rättssystemet drar sig in i det sista för att ta vårdnaden från ena föräldern, det ska helst ske ett riktigt grovt brott först. Då kanske de gör nåt.
Madame Hoffa

2012-08-21 @ 22:05:41
Postat av: Helene

Detta är egenmäktigt förfarande. Polisanmäl!!

Svar: Ja, men tyvärr så vet jag vid det här laget hur polisen fungerar....och det är inte alls. Ska prata med polisen i a f, men jag tror inte det hjälper.
Madame Hoffa

2012-08-21 @ 23:05:56
Postat av: Lina Eckerström

Fy vad obehagligt, förstår din oro.
Hoppas hon kommer hem snabbt.

Svar: Ja, det hoppas jag med...saknar henne...
Madame Hoffa

2012-08-22 @ 07:26:35
URL: http://liiinaj.blogspot.com
Postat av: Anna

För att fylla på "tänkeriet".....:
Hade din fd varit en ANSVARSFULL pappa så hade han haft koll på vad som gäller för ens barn ang skolan = man kan inte bara meddela att hon stannar i USA längre för semester..... Man ANSÖKER ju om det!
Och tydligen har han noll koll på vad de skulle göra i skolan = hur mår N av att missa saker med klassen osv..... välbefinnande för N verkar han inte tänka på. Annat än att det är KUL med Walt Disney( vilket jag kan förstå att man kan få vilken unge som helst att bli supereuforisk över....)

Kan det på ngt sätt göras - i den vårdnadstvist ni har- göras så att du får HELA ansvaret för tex söka ledigheter /sjukdoms ingrepps beslut osv osv....Jag menar: allt som kan läggas på dig blir ju bara ett idiotiskt avsteg för honom = större grop- om han inte håller sig till det.
Utgår i från att N kommer hem som han sagt nu. Vet ej om ngn advokat rått dig till att ligga lågt officiellt( men anmält osv direkt så att instanser vet vad han gjort) tills N är hemma......
Det kommer att ordna sig, skickar stora styrkekramar och en spark i ändan till den fd.

Svar: Ja, det är ju det vi försöker göra, så att jag får den ensamma vårdnaden. Tyvärr så går det inte att ha gemensam vårdnad när det alltid ska vara så här. Han får bete sig hur han vill medans jag hela tiden ska anpassa mig efter honom och hur han vill ha det. Så har det alltid varit. Han tar lagen i egna händer och sen pratar han sig ur det.Tack för styrkekramar :)
Madame Hoffa

2012-08-22 @ 12:36:52
Postat av: helene

be rektorn kontakta soc Ang skolplikten

2012-08-23 @ 20:42:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Humor