Jämställdheten är nära-i alla fall för männen

Jag var nyss inne och läste Lady Dahmers senaste inlägg om jämställdhet, och hur männen även de skulle få mer att säga till om tex i vårdnadstvister osv.

Om världen blir mer jämställd så skulle papporna få mer tid att vara hemma med barnen, och de skulle då ha mer att säga till om i en eventuell vårdnadstvist.

Nu kan ju jag bara prata utifrån egen erfarenhet, men i mitt fall tycker jag att just den rättigheten har gått nästan snäppet för långt! Det enda jag har fått höra under de 6 år som jag nu har legat i en vårdnadstvist, det är att pappan nu för tiden ska ha exakt samma rättigheter som mamman.

Jag tycker det är helt rätt. Självklart ska de ha det! Jag bestrider inte det, men det ska väl ändå baseras på PERSONEN i fråga, inte bara rätt och slätt, "mannen har samma rättigheter"?

Jag säger som jag har sagt så många gånger förut, med rättigheter kommer också skyldigheter!

Att totalt strunta i att ta något ansvar under barnets första 2 levnadsår, för att sen riva upp allt genom att komma och kräva sina rättigheter, och komma och gå som han vill....då ska man inte ha samma rättigheter....vare sig man är man eller kvinna!

Men nu är det som att rättsystemet struntar i allt sånt. Jag får känslan av att de har använt vårat fall som något slags exempel.
"Här ska vi minsann visa att pappan har samma rätt som mamman"

Det har gått överstyr, ungefär som att låta en kvinna bli president utan att hon har någon som helst utbildning....bara för att visa att "jo, vi är visst jämställda"
Ok, dåligt exempel, men jag ville bara försöka förklara hur jag menar.

Allt måste ju dömas fall till fall, inte bara efter den jämställdhet vi strävar så efter i dagens läge.

                                                                                      bloglovin


Ni får inte missa min tävling där ni har chansen att vinna biljetter till Britney Spears koncert!

Trackback
RSS 2.0 Humor