Aldrig mer chicken mc nuggets!

När vi var i Stockholm i fredags så åt vi middag på en restaurang som heter Fridays. Ett jättemysigt ställe som finns i de flesta storstäderna, men i Sverige tror jag bara att de finns i Stockholm vad jag vet.

Varför vet jag inte, de har god mat, mysig stämning och trevlig inredning. Riktig amerikansk mat, New York Steaks, hamburgare osv.... Har funderat på varför den inte finns på fler ställen, det samma gäler KFC. Varför har inte den kommit till Sverige? Är det nån som vet?
Har ju säkert något med livsmedelslagarna att göra, men det borde ju kunna gå o ordna, den finns ju nästan överallt i övriga världen.

Och om de kan tillåta Mc Donalds överallt efter vad man kan se på Aftonbladet idag, så borde de kunna tillåta vad som helst. Det gör mig illamående att se hur de behandlar kycklingarna hos den leverantören, tur att de har avslutat sitt samarbete.
Se själva om ni orkar.



Letar du restaurang Göteborg så kan jag förövrigt tipsa om en bra sida som vi anvnde oss av sist vi var där, som heter Bookatable.com. Där kan hitta restaurang via område, restaurang eller typ av mat, Kanonbra sida!

                                                                                                        


Kommentarer
Postat av: Johan Tennbäck, Kundserviceansvarig McDonald's Sverige

Hej Åsa!



Jag kände att jag ville ge vår syn på detta.



Agerandet i filmen är upprörande och fullkomligt oacceptabelt! Företaget där filmen är inspelad har varit underleverantör av ägg till McDonald’s USA men McDonald’s har efter avslöjandet omedelbart sagt upp avtalet då de inte lever upp till McDonald’s krav på djuromsorg. Här kan du läsa McDonald’s USA’s uttalande: http://www.aboutmcdonalds.com/mcd/media_center/recent_news/media_press_releases/mcdonalds_statement_on_sparboe_allegations.html



Jag kan som representant för McDonald’s i Sverige bara svara för hur det fungerar i Sverige och i viss mån Europa. För oss är en bra och ansvarsfull djuromsorg A och O. Vår mat lever upp till branschens hårdaste miljö-, djurskydds- och livsmedelssäkerhetskrav, många gånger till och med högre än vad myndigheterna kräver. Det är en förutsättning för oss att bondgårdarna och slakterierna sköts i enlighet med både gällande djurskyddslagstiftning och vårt eget ramverk, McDonald’s Agricultural Assurance Programme. Näbb-bränning, eller beak trimming, är inte tillåtet i Sverige och inte heller i vår europeiska standard för djuromsorg. Filmen visar burhöns, där äggen säljs till olika företag. I Europa använder vi oss av frigående höns, antingen i stall eller med tillgång till utevistelse med fri tillgång till mat och vatten. McDonald's Europa vann ett djuromsorgspris, the Good Egg Award, av Compassion In World Farming 2008, just på grund av att vi slutade köpa ägg från burhöns.



Vänliga hälsningar

Johan Tennbäck, Kundserviceansvarig McDonald's Sverige

2011-11-21 @ 13:20:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Humor