Dagens fråga

Nybadad, mätt efter tacofrossa, nu blir det familjemys på soffan med Tre Kronor.

En fråga.

Hur länge tycker ni det är ok för en förälder att bada/duscha med sitt barn?
Nino badar vi ju fortfarande med, både jag och Jonas, men vart ska man dra den gränsen och säga att "Nu får du klara det själv?" (Nu snackar vi nakna i duschen/badet hemma)
Skiljer det sig mellan mamma och pappa, son eller dotter?

Vad tycker ni?
Kommentarer
Postat av: Sara - Ensamstående mamma

Jag tycker väl egentligen inte att det behöver finnas en gräns.. Man känner väl själv som förälder när det börjar kännas konstigt, eller vad man nu ska använda för ord :) Jonah som är 3 år badar och duschar jag med fortfarande ibland.. Om jag ska duscha på dagtid så får han duscha med mig om han vill, och sen när jag är klar så får han fortsätta duscha själv om han vill :)

2011-06-08 @ 19:58:03
URL: http://dolphin.blogg.se/
Postat av: Fröken M

alltså, det där är en skitsvår fråga ! Här hemma får viggo bada/duscha med både mig och C, men om nåt år får det nog vara slut med det - alternativt badkläder på för min del i badet !

Jag minns när jag var barn att jag var med pappa i herrarnas omklädningsrum på badhuset tills jag var ganska gammal ( typ 7-8 kanske ), men det var bara för att mamma aldrig var med ( hon tål inte klor ! ) och för att pappa inte ville släppa iväg mig själv in på damernas. Men som sagt - i badrummet hemma är det väl inte så ok att bada nakeen med en 7-åring i mitt tycke !!

kram

2011-06-08 @ 19:58:05
URL: http://frokenmela.se
Postat av: Caroline Å

tycker absolut inte att man ska dra den gränsen tidigt iaf. Kön som det så fint heter hehe är ju naturligt, och absolut familjen alltså mamma och pappa. Drar man såna gränser för tidigt så tycker jag nästan det är som att tala om för barnet att det är tabu. Dom tycker ju inte att det är nåt som helst sexuellt med det så varför skulle det vara det?? men sen är det klart när dom är tio år så har det ju kanske gått för länge haha, men när dom blir medvetna kanske?? vad tycker du? kram

2011-06-08 @ 20:06:45
URL: http://www.metrobloggen.se/carolinens
Postat av: Biz

Jag tycket att barnen själva ska få bestäma. Vår 5 åring duschar med både mig och sin pappa! men jag kan ju hålla med förgående skrivare att kanske 8år och äldre e lite gammalt..så på så vis blir det väl en gräns där på ca8 år! :/

2011-06-08 @ 21:25:56
URL: http://rebeccaemanuelsson.blogg.se/
Postat av: Anonym

De är jättemysigt och va kär (a) men jag har också lärt mig att va på min vakt de kan vända åt andra hållet också.. Nu hoppas jag bara att Naomi får stanna i Sverige där hon hör hemma.. Stor kram<3

2011-06-08 @ 21:59:39
Postat av: matilda

Förstår inte varför mitt namn epost och blogg raderas medans jag skriver här..

Men de var ju jag som skrev ett svar till dig de ser du säkert på ipadressen ;)<3

2011-06-08 @ 22:01:51
URL: http://annamagdamatilda.blogg.se/
Postat av: Åsa

Caroline: Jag håller med dig, gränsen ska inte dras tidigt, det är inget märkligt med att visa sig naken med sina barn, däremor blir det ju ganska intimt när man badar med när de börjar bli lite större.

Men när en pappa i 50-årsåldern badar med sin 10-åriga dotter kanske det har gått för långt???

2011-06-09 @ 09:05:55
URL: http://asahoffman.blogg.se/
Postat av: Jonnie

tackar :) angående din fråga, verkligen skitsvårt, kan inte komma ihåg ens hur vi gjorde när mina knattar va små :) men jag tror att de började fixa sånt själva när de va 5-6 år om ja inte minns helt fel, men de e så olika från barn till barn

2011-06-09 @ 09:51:58
URL: http://www.Alwaysfabulous.se
Postat av: Cissi

Persnoligen tycker jag att det inte går att sätta någon ålder på det.

Bada tillsammans så länge det känns BRA för ALLA ;)Kram

2011-06-09 @ 11:10:45
URL: http://cissileandersson.blogg.se/
Postat av: Lisa - Mamma till Alva och Noah

Jag tycker inte man ska sätta en gräns :) låt barnen bestämma, det är ju naturligt att vara naken och inget konstigt. Barnen vill ju oftast göra det själva när dom blir större :)

2011-06-09 @ 13:39:12
URL: http://lising.blogg.se/
Postat av: Caroline Å

Helt klart, då tycker jag oxå att det skulle kännas fel. Alltså femtio årig pappa med tio årig dotter... När man är tio så har man ju börjat komma in i puberteten oftast och om inte annat så börjat bli väldigt medveten om sakerna... kram

2011-06-09 @ 20:54:46
URL: http://www.metrobloggen.se/carolinens
Postat av: Ulrica

Kom in här av en slump :)Jag tycker lite som så många andra att det är upp till barnen. Eller inte upp till dom på så vis. Men dom kommer förmodligen att säga nej när dom tycker att det börjar "bli äckligt" För det tror jag att dom kommer att tycka tids nog.Jag själv är uppvuxen med föräldrar som inte varit blyga av sej.

Jag har inte tyckt att det varit något konstigt med att pappa sprungit runt naken efter duschen och så men när jag blev äldre tyckte jag väl att han kunde klä på sej :)Men som sagt, duscha med sina barn upp till skolåldern tror jag. Längre än så vet jag inte..

Dom kommer ju vilja göra det själva då så det kommer nog att lösa sej ganska naturligt.

Bara man är beredd på att svara på diverse frågor som kan uppkomma så är det nog ok!

2011-06-09 @ 22:12:43
URL: http://mammatillgry.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Humor