Jag vet precis hur det känns....


Det här måste jag bara yttra mig om, eftersom det faktiskt har drabbat min egen familj.

Det står i tidningarna idag om ett nytt lagförslag som förmodas träda i kraft nästa år. Denna lag innebär att även om föräldrarna tll ett barn har gemenam vårdnad, så ska den ena föräldern kunna ta vissa beslut självmant, så som vård etc.

En självklarhet kan jag tycka!!

I mitt fall har jag ju drabbats på flera sätt av att denna lag inte finns än. Delvis genom att Naomis pappa befinner sig i Usa 3-4 månader varje år....skulle någonting inträffa då som kräver snabba beslut, så vill jag inte behöva vänta på att man ska behöva hitta honom på andra sidan jordklotet.

Sen, den gången det var som värst, var för några år sedan.
Jag och min dotters far låg i en långdragen vårdnadstvist, som min dotter då mådde väldigt dåligt utav. Hon hade ont i magen, sömnproblem, och blödde ofta näsblod.
Jag sökte hjälp hos en läkare, som rekommenderade mig att kontakta BUP, då han var övertygad om att det var psykiska problem.
Problemet då var att jjag var tvungen att ha pappans godkännande för denna vård för vår dotter...och det gick han inte med på! Enligt honom hade hon inga problem, (han ville inte erkänna det då det antagligen skulle missgynna honom i en rättegång), så hon fick ingen vård.

Till saken hör att vi under exakt denna tid hade en liten bok som vi skickade fram och tillbaka varje vecka, där vi skrev lite om hur hon hade haft hos respektive förälder under den gångna veckan...i denna bok har han UPPREPADE gånger beskrivit dotterns nätter som sömnlösa, oroliga, mycket mardrömmar, magont, näsblod osv....

Men detta spelade ingen roll....sa han att hon inte skulle få vård, så fick hon inte det.

Det är ju sjukt enligt mig. I många fall är det ju faktiskt den ena förälderns fel att ett barn mår dåligt, se t e x på såna barn som utsätts för övergrepp....om den föräldern nekar så ska inte barnet få hjälp?

Självklart nekar då den "dumma" föräldern, av risk för vad som kan komma fram under samtalen med barnet.

Hoppas verkligen att denna lag träder i kraft snart.


Trackback
RSS 2.0 Humor