Vi hamnade nästan mitt i krigszonen


Nu står det ju till och med som huvudrubrik.
Det jag skrev om häromdagen: "Presidenten befann sig i byggnaden brevid oss"

Mycket otäckt allt det som skrivs i tidningarna om upproren i Egypten. Jag måste erkänna att jag inte är särskilt insatt...jag kan läsa några artiklar då och då, men det blir liksom för mycket till slut. Man orkar inte ta det till sig.
Men nu när de till och med har börjat plundra i Sharm el Sheik, ett ställe jag har varit i 2 gånger, så börjar det bli lite för nära inpå.

Jag glömde ju berätta om första gången vi var där. I december-04. Mor och far hade bjudit med hela familjen på en resa över jul, och jag vet att vi satt och diskuterade vart vi skulle åka. Först var vi inne på Thailand, men det avfärdades ganska snabbt då det hade varit lite oroligheter där i samma veva. (Vilket var en HIMLA tur för annars hade vi varit där under Tsunamin!)

Till slut blev det i a f Sharm el Sheik. Mamma och pappa hade varit där tidigare, och tyckte det var fint.

Jag och min familj+ Björn åkte ner dagen före julafton.

 
Jag och Naomi på julafton i Sharm el Sheik


Vi hamnade på ett jättefint lägennhetshotell, Hilton apartments, precis vid strandpromenaden. En vecka var vi där nere, och det var en kanonsemester. Jag vill dock minnas att jag och min bror M en dag gick på strandpromenaden, och mötte en stridsklädd soldat med den svartaste blick vi någonsin sett! Riktigt läskig var han, och både jag och min bror tittade på varandra och undrade om något var i görningen :) (Så jag kan tänka mig att folk blir rädda nu)


Naomi på stranden. Busungen hade klätt på sig mina kläder och sprang iväg :)


I vilket fall som helst så åkte vi hem dagen innan nyårsafton, och fick höra om Tsunamin som hade skett i Thailand under tiden. Fruktansvärt! Tur ändå tänkte vi att vi beslöt oss för att inte åka dit.

Ca 2 månader senare, jag minns inte exakt, så fick vi höra att det hade varit bombattentat i Sharm el Sheik. Precis där vi hade befunnit oss! Hotellet brevid vårat var sönderbombat, köpcentrat borta, många döda.......

Så tragiskt! Detta levde förstås kvar i befolkningen länge, och var något de fortfarande pratade om när vi kom tillbaka efter 5 år.

Jag insåg då att det spelar ingen roll vart du reser i dagsläget. Risken för att hamna i en krigszon finns nästan överallt. T.o.m i Sverige....

Allt som händer där nere nu är så tragiskt. Uppror, militärer, döda människor bärandes på gatorna, inbrott, plundring av musee'r osv osv....Jag är som sagt inte särskilt insatt...men kan det dom demonstrerar EMOT vara så mycket värre än det de själva utsätter landet för just nu?



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Humor