Och vi som har varg utanför huset

God morgon på er!

Har varit bortrest hela helgen, därav dålig uppdatering, men ska försöka hinna ikapp under dagen. Har ju en del möten och så idag, som jag beskrev häromdagen så blir det en jobbig vecka...

Har ni läst aftonbladet då??

Man blir helt förskräckt när man läser om gårdagens vargattack där en kvinna med barnvagn kom undan med nöd och näppe! Man tror ju nästan inte att det är sant! Vargen flyger på hunden och drar med den in i skogen, och den andra vargnen ger sig av efter kvinnan och hennes barn. De klarade sig tack vare att hon började skrika och skrämde iväg vargen. Som hämtat ur en skräckfilm...
Man blir ju ännu räddare eftersom vi vet att vi har mycket varg som stryker omkring i skogarna utanför oss. Bara förra veckan såg ju Jonas en varg strax utanför huset (läs här), och vet även att några lite längre bort på gatan brukar se varg i sin trädgård...
Snart vågar man inte släppa ut barnen längre.

Är ni rädda för varg när ni är ute i skogen??





Kommentarer
Postat av: Evelina

Själv är jag inte rädd för dem, men ja respekterar dem oerhört mycket. Det finns mycket saker i livet som är farligt, men man kan inte gå runt och vara rädd för allt. större risk att man hamnar i en bilolycka enligt min mening än att en varg ger sig på en.

2011-04-18 @ 09:23:00
URL: http://evelinasjavlablogg.blogg.se/
Postat av: En pojkmammas vardag ♥

Jag är inte rädd för dom. Är en av dom som tycker att man ska vara rädd om vargstammen. Men jag tycker också att när dom börjar gå nära hus och tappa respekt för människan så blir det alldeles för otäckt ..



Här uppe har vi inte varg. Någon gång har någon strövarg sprungit förbi och skapat en snackis för alla bybor länhe,länge. Istället har vi massor av björn. Och dom skrämmer mig!



Kram

2011-04-18 @ 10:08:54
URL: http://edvinsmamma.wordpress.com
Postat av: Melissa - Vincents Mamma&Gravid

jag är inte rädd för att de ska komma nån varg när vi är ute och går och de är väldigt mycket skog och så runtomkring där vi bor utanför vårt köksfönster är de jämt rådjur osv för vi har skogen precis bredvid oss :)

2011-04-18 @ 10:11:19
URL: http://OoOMelissaOoO.blogspot.com
Postat av: JON

Hej!

Vi känner oss lika otrygga i Värmland för vargar ,som i Roslagen!

1 varg går alltid att handskas med, men blir dom 2 eller flera blir dom mycket tuffare!

En skogsarbetare i norska Koppang, blev för några år sedan omringad av 8 vargar som sprang i cirkel runt honom.

Alfaparet var då dom som ville anfalla honom framifrån. Han tvingades starta motorsågen och slå mot alfa paret och fick gå baklänges i 1 km ned till bilen.

Vargarna hade en nyslagen älg,där han skulle hugga, så dom försvarade sitt byte, men det visste ju inte han om, när han skulle börja jobba!

Vargarna i Riala gjorde precis lika dant , 1 varg tog bytet och den andra skulle jaga bort kvinnan med barnvagnen.

Vi har haft 1 varg på dörrtrappan, sökandes efter vår hund, och det var inte trevligt alls!

Det sista barnet som togs av vargar var en 4 åring i Rinnebäck i Högboda 1737, men vi vill inte ha tillbaka dom tiderna igen!

Då fanns det gott om folk hemma på bygden, som kunde jaga varg, nu jobbar alla med annat!

Vargar i flock är inget att leka med,oavsett hur Ann Dalerius och Jan Guillou försöker bagatellisera det hela!



2011-04-18 @ 10:16:28
Postat av: Jens Andersson



Först och främst måste du förstå dig på varg-beteende, vargen bryr sig inte ett dugg om kvinnan och barnen de vill freda sitt revir och tar den naturliga fienden den tama hunden. Man bör verkligen inte bagatellisera den enskilde hundägarens sorg. Lika lite bör man, som jägarorganisationerna och andra varghatare, överdriva problemet. Sant är att vargar dödar 10–20 jakthundar per år. Återigen, det är lika sorgligt var gång.

Men jakthundens liv är sunt, kort och hårt. Risken att dö är avsevärd. Och för hundens del är risken att bli skjuten av husse eller husses jaktkamrater dubbelt så stor som att bli dödad av varg. Vildsvinen dödar tio gånger så många jakthundar som vargarna. Trafiken hundra gånger så många

2011-04-18 @ 11:04:20
Postat av: Kickan

Jag är uppvuxen i norrland och har aldrig för en sekund varit rädd för varg eller andra rovdjur. Däremot har jag i flera perioder av mitt liv varit väldigt rädd för bilar och stora motorvägar - En rädsla som är lite mer befogad.



Vi fick några kalkoner tagna av ett lodjur men klandrade enbart oss själva för att vi inte tagit in kalkonerna innan det blivit mörkt.



Rovdjur i skogarna kommer vi aldrig att komma ifrån, klarar man inte det får man flytta till New York eller någon annan storstad men där tror jag att risken för överfall är större faktiskt.

2011-04-18 @ 11:59:43
URL: http://kickanwicksell.webblogg.se/
Postat av: Evelina

SV: Absolut jag förstår hur du menar med barnen. klart man är rädd om dem och inte vill att något skall hända. Men tror de flesta vargarna är mer rädda för oss än vi för dem :)



Haha skönt att höra att det inte är lika illa då kanske som de ser ut på tv :) fick panik där ett tag-

2011-04-18 @ 12:25:46
URL: http://evelinasjavlablogg.blogg.se/
Postat av: rotemästare

vargars kapacitet bör ej underskattas..den är känd sen sekler och väcker förståeligt nog avsky på landsbygden...nutida naturvårdsverk och politiksa inferno räknade väl med att vargens härjningar i gångna sekler skulle vara totalt bortglömd vid det här laget och pytsade då in nya vargar...men de glömde då att generation efter generation faktiskt muntligen talar med varandra

2011-04-18 @ 13:46:30
Postat av: Sandra

A usch! riktigt obehagligt! stackars kvinna!

Här finns de inte varg, förutom en o annan som går fel.. Men man tänker ju ändå att Tänk om...



Jaa solen är underbar! :D

2011-04-18 @ 15:33:40
URL: http://bitchens.blogg.se/
Postat av: Linda

Ja det lät verkligen som en skräckfilm!

2012-01-24 @ 21:20:50
URL: http://liilah.blogg.se/
Postat av: Klara

För en gångs skull lärde jag mig något genom att läsa en blogg. Det är inte varje dag man gör det direkt, tack för att du lägger ner din tid på att blogga :D.

2012-03-18 @ 19:30:59
URL: http://hemförsäkringidag.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Humor