Fire in da house 2

Igår hände det grejer här hemma....riktigt otäckt var det ett tag faktiskt!

Vi satt hela familjen och tittade på Idol, och som vanligt så eldade vi i braskaminen för att få lite värme. När Jonas ser att brasan håller på att slockna, går han fram och slänger in lite mer ved, och blåser lite på glöden för att få igång den, och går sen och sätter sig på soffan igen.

Efter nån minut flyger han upp ur soffan och skriker:

-Vad i helvete!!

Han ser då att det glöder under kaminen, och springer fram för att få släckt på glöden.


Inom loppet av bara nån minut, så var hela huset tjockt av rök!
Vi har ju fläkt som går ut i alla rum, så att värmen ska sprida sig, och lukten gick ut i alla ventiler så det gick inte att vara någonstans. På nåt sätt, så måste glöden ha tagit sig i något, och detta låg och pyrde så det luktade rök.



Vi öppnade alla dörrar för att vädra ut lukten, men det blev bara värre och värre. I alla rum var det likadant. Jag tog med barnen ut i garaget, men även där luktade det, och till råga på allt var det iskallt! Jonas kämpade febrilt med att få släckt på elden i kaminen...vi visste ju inte om det var någon ledning eller nåt som hade tagit eld....man blev ju rädd att det skulle explodera helt plötsligt!

Nu var det ju som tur var inte så farligt, men när man står i ett hus som inom några minuter är fullt med tjock illaluktande rök, som man inte vet vart ifrån den kommer, så blir man ju aningen rädd. Och så ska man försöka att inte visa det, så man inte skrämmer upp barnen.

Efter ca en halvtimme så hade Jonas lyckats få släckt på elden, och den värsta röklukten hade vädrats ut, så man kunde lugna ner sig. Ett tag trodde jag verkligen att vi skulle vara tvungna att lämna huset...det gick ju inte att vara där när det luktade så, men vi kunde ju inte åka medans det fortfarande brann heller.

Drama Drama!!

Jag kan säga att det har varit ruggigt kallt i huset inatt!!!!

Inte nog med att vi inte fick någon värme från brasan, utan vi hade ju alla dörrar öppna igår också för att vädra......brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!

Hela familjen trängde ihop oss i sovrummet inatt (inkl. katten) med 3 täcken på oss, och ändå var det kallt. Nu har Jonas äntligen fått igång braskaminen igen, så värmen börjar komma tillbaka något i huset.

Men man får sig verkligen en tankeställare när något sådant händer. Bränder är något av det värsta jag vet, har fortfarande jobbiga minnen från en del tidigare händelser.

                                                                                                               

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Humor