Vi hade i alla fall INTE tur med vädret!


Ett amerikanskt försäkringsbolag jagar världens mest otursförföljda turist. Vinner man tävlingen har man chans att vinna 10 000 dollar och en ny resa.
Detta står på Aftonbladet, och man kan där läsa om alla stackars människor som varit med om diverse tråkiga incidenter på sina resor.

Jag tor att jag kan slå dem alla.

När jag var ca 11 år så reste hela familjen till Malta på semester i en vecka. Så här gick det då:

Det första som gick fel var redan på planet. Pappa skulle betala för alla drinkar osv när vi skulle gå av planet, men då sa flygvärdinnan till honom att det bjöd dom på(!) Chockade men glada steg vi av planet och tänkte att vi hade tjänat massor av pengar, ändå tills vi skulle betala taxin och pappa insåg att han hade glömt sin plånbok på planet.
Flygvärdinnan hade antagligen sett detta, och visste att om han skulle betala hade han börjat leta efter plånboken och då hittat den, men som det blev nu så insåg han inte att den var borta förräns det var för sent. Detta var på den tiden när man fortfaranade hade kontanter i plånboken....så många tusenlappar fattigare, och körkort och bankkort borta, spenderade vi hela första dagen på polisstationen för att göra anmälan och skaffa nytt leg till pappa.

När vi väl kom till hotellet så såg vi att det var inte alls det lyxiga hotell som det sett ut som på bilderna, utan rena rama rucklet. "Poolen" var ett hål i marken med havsvatten och fiskar och algeri....där badade man inte gärna. :(

Efter ett par dagar med bara moln, så bestämde vi till slut för att packa en väska med badkläder och åka till en närliggande stad för att bada, och hoppades att det var bättre väder där. Vi slängde in väskan bak i hyrbilen, och åkte. Halvvägs framme såg vi en trevlig stad där de hade en marknad, så vi bestämde oss för att gå ut och kika. Vi parkerade bilen och lämnade väskan i bagageluckan.

Efter ett par timmar på den trevliga marknaden gick vi tillbaka till bilen, för att finna att rutan var krossad.....och väskan borta!
Vi hade alla våra badkläder, handdukar, kameror, nycklar, m.m där i.
Så, ännu en dag spenderades på polisstationen och ringandes till försäkringsbolag. Det blev inget med stranden den dagen heller.

Någon dag senare, i ett sista hopp om att få en bra semester, så tog vi vår nya hyrbil och åkte upp i bergen för att kika på bebyggelsen där. Vi hade en trevlig dag, ända tills vi skulle åka hem på kvällen. Det hade hunnit bli mörkt, och vi körde vilse. Som om inte det räcker att köra vilse uppe på ett berg i mörkret, så fick vi punka på bilen också! Panik panik panik!! Denna gången hade vi dock tur i oturen, för det kom fram några bybor och hjälpte oss byta däcket utan att begära någonting i gengäld. Vi trodde nästan de skulle råna oss, men ibland får man ha "tur" :)

Om jag inte minns fel, så var det även på denna resan som pappa bröt handen när han försökte stoppa en ficktjuv som försökte sno hans plånbok...men jag kan minnas fel, är inte säker?

Efter en vecka på Malta så var det SKÖNT att få sätta sig på planet hem kan jag säga!

En sak är säker....aldrig mer Malta för mig!



bloglovin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Humor